Ülenurmel selguvad parimad tõuloomad

Laupäeval selguvad Tartumaal Ülenurmel parimad tõuloomad, kui traditsioonilise Tartu Sügisnäituse raames astuvad konkursil “Tõuloom 2010” võistlustulle veised, hobused, sead, lambad ja kitsed.

Kihnu maatõugu lammas. Foto: Erkki Peetsalu
Tartu Sügisnäituse ja konkursi “Tõuloom 2010” korraldab 4. septembril algusega kell 10.00 Eesti Põllumajandusmuuseum koostöös Eesti Tõuloomakasvatuse Liiduga. 15. korda peetava suurürituse raames on kavas parimate tõuloomade ja aretajate tutvustamine ning publiku lemmiktõulooma selgitamine.

Samal ajal toimuvad sügislaat ja sügisandide konkurss, käsitsilüpsi võistlus ja lambapügamine. Huvilised saavad kätt proovida rahvuslikes töötubades: leiva- ja võitegu, sepa- ja puutöö, kartulitrükk, viltimine, muinaskeraamika, roigasmööbli, lodjamudelite, klaasist ehete ning õlest ja tohust esemete valmistamine. Lisaks peetakse maamehe mitmevõistlus ja rammumeeste jõukatsumine ning valitakse välja kõige toekam „Maamehe lihapala“. Lapsed saavad osaleda liiklustunnis ja mütata talulaste mängumurul. Ühtlasi on avatud Eesti Põllumajandusmuuseumi uus püsiekspositsioon „Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite“ ning kõik teised muuseumi näitused. Tegusa päeva lõpetab simman.

Lisainfo: www.epm.ee