LIPU SELTS TÄNAB LIPUVILJET KUJUNDAVAID ÕPILASI

MTÜ Eesti Lipu Selts tänab Sindi gümnaasiumi 4a klassi tublisid lipu seltsi abilisi.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna hommikupoolikul tänas Eesti Lipu Selts enne suvisele koolivaheajale minemist oma noori abilisi, kes on Sindi gümnaasiumis alates esimesest klassist kuni neljanda, viienda ja seitsmenda klassini innukalt edendandud lipuviljelist tegevust õpetaja Eneli Arusaare juhendamisel.

Kui küsin teilt, kas tulete jälle, siis vastuseks kõlab, et õpetaja, miks te seda üldse küsite?

„Minu heasüdamlik ja emotsionaalne 4a! Te olete esimesest klassist alates seisnud minu kõrval, minu ees ja minu taga… Meiega koos on Virve Osila, Lydia Koidula, Juhan Liiv, Ellen Niit – Meie Eestimaa. Kui küsin teilt, kas tulete jälle, siis vastuseks kõlab, et õpetaja, miks te seda üldse küsite? Koos oleme lugenud, laulnud, tantsinud, esinenud kõikidel meie kodumaa tähtpäevadel ja oli lihtne ja loomulik, et meie klassis kõlas ja kõlab ikka Anu Röömeli laul Eestimaast. Tänutunne!” Nii räägib uut põlvkonda kasvatav õpetaja Eneli Arusaar, lipu seltsi liige ja Sindi linna aukodanik. Need õpilased on samaaegselt ka lipu seltsi noored abilised, keda Eesti Lipu Selts tänab tanukirjaga.

Koos oleme lugenud, laulnud, tantsinud, esinenud kõikidel meie kodumaa tähtpäevadel ja oli lihtne ja loomulik, et meie klassis kõlas ja kõlab ikka Anu Röömeli laul Eestimaast. Tänutunne!” Nii räägib uut põlvkonda kasvatav õpetaja Eneli Arusaar, lipu seltsi liige ja Sindi linna aukodanik.

MTÜ Eesti Lipu Selts tänab Sindi gümnaasiumi põhikooli osas õppivaid tublisid lipu seltsi abilisi. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tänatud õpilaste nimed 4a klassis: Andri Mändul, Aurora Laanemaa, German Retškalov, Jan-Markus Kaevand, Kaarel Krimses, Kertu Mitt, Loretta Olli, Marten Savila, Noora Lee Laarmann, Romet Vahemets, Roosi Leis, Sten Eric Hansen, Maribel Pikker. Ja põhikoolis: Lisette Kivimägi, Braian Kulp.

Mõned üksikud näited nimetatud õpilaste tegevusest läbi paljude aastate, mida lipu selts on tähelepannud. Tegelik loetelu on hoopis pikem.

24.veebruariks tegid nad koos Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud stendi.

Nende loodud Sinimustvalge õpilasfirma osutus Pärnumaa parimaks.

Eesti lipu 138. sünnipäeva tähistasid nad linnarahvale esitatud miniatuurse etendusega.

MTÜ Eesti Lipu Selts tänab tublisid noori lipu seltsi abilisi. Foto: Urmas Saard Külauudised

Eneli ütles mõni päev tagasi: „Täna oli armas hetk. Minu ukrainalapsuke käis kahte lippu palumas oma perele. Kinkisin. Hea tunne.” Täna hommikul kinkis lipu selts igale tänukirja saajale samuti väikese Eesti lipu mälestuseks.

KU päevatoimetaja

One thought on “LIPU SELTS TÄNAB LIPUVILJET KUJUNDAVAID ÕPILASI”

  1. Tublid olete ja kiitust väärt!
    Eesti lipp ühendab meid ja selle lipu all, olgu see siis sinimustvalgete lippude kinkimisega Olümpiamängudel esinenud sportlastele või Teie kodulinna koolile, saame koos tutvustada oma ajalugu ja Eestimaa tänaseid tegemisi.

    Tänudega,

    Eesti Lipu Selts

Kommenteerimine on suletud.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap