UUENDATUD KOIDULA PARGI AVAMINE TOIMUB ESMASPÄEVA KESKPÄEVAL

Pärnu südalinnas uuenduskuuri läbinud Lydia Koidula park. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

17. juunil kell 12 avatakse Pärnu kesklinnas uuenduskuuri läbinud Lydia Koidula park, kus hakkavad toimuma suvekontserdid ja erinevad üritused.

„Aastaid eraldati paljudele parkidele veidi raha ja suures pildis ei saanud midagi teha. Võtsin abilinnapeaks tulles eesmärgiks suunata kõik parkidele mõeldud rahalised vahendid ühele pargile, et teha see ulatuslikult korda. Selleks pargiks sai valitud linna südames asuv Koidula park, mis juba ammu vajas uuendamist,“ ütles abilinnapea Irina Talviste.

Talviste kinnitas, et rohealad on linnale väga olulised: „Tulge vaatama, nautige linnasüdant kaunistavat imelist parki ja hoidke seda, mis on korda on tehtud.“

Avamisele tulnuid tervitab pasunakoor Õnn Tuli Õuele. Sõna võtavad linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Irina Talviste. Pärnu linna giid Ann Eichhorst räägib Koidula pargi ajaloost, kohal on päevafotograaf ja soovijad saavad pilte teha.

Pärnu südalinnas uuenduskuuri läbinud Lydia Koidula park. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Lydia Koidula park rajati 1928. aastal. Enne seekordset uuenduskuuri rekonstrueeriti parki üle paarikümne aasta tagasi, asendades varasema sõelmekattega tee betoonist katendiga. Aja jooksul teekate amortiseerus, kivid olid kohati ära vajunud ja osa kive katki. Samuti vajasid uuendamist pargivalgustus ja tugimüür.

Eelmise aasta sügisel alanud pargi rekonstrueerimise käigus uuendati sillutist, eemaldati tugimüüri vanad katteplaadid, puhastati müüriosa, parandati vuugivahed ja paigaldati tugimüürile uued katteplaadid. Müüri trepid puhastati, korrastati ja seoti kivikatendid müüriga. Kivikatendi äärtele lisati metallserv.

Tugimüüri ääres paiknevaid rooside istutusalasid laiendati ja eraldati tugimüürist. Suvelillede istutusalasid suurendati ja piirati metallservaga. Pinkidel vahetati laudis, nende taha rajati uued lehtpuuhekid. Murupinna alus korrastati ja asendati osaliselt siirdmuruvaibaga. Uuendati torustikku ja pargialale paigaldati joogiveekraan.

Pärnu südalinnas uuenduskuuri läbinud Lydia Koidula park. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pargi rekonstrueeris Läänekivi OÜ, tööd läksid koos käibemaksuga maksma 209 882,94 eurot. Leonhard Weiss OÜ vahetas osaliselt välja pargiala valgustid ning paigaldas uued valgustid tugimüüri sisemisele ringile ja Koidula kujule summas 42 186,38 koos käibemaksuga.

4. juulist 22. augustini igal neljapäeval kell 18 algavad uuenenud Koidula pargis puhkpillimuusika suvekontserdid. 6. juulil toimub Mullfest, 17. augustil Pärnu Kirjandusfestival.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap