„NÕIDKAPTENI NEEDUS” ESIETENDUB UUES KUUES SEL LAUPÄEVAL KURISTA KÜÜNIS

Koguperelavastus „Nõidkapteni needus”

Päevatoimetaja

Selle suve võimsaim koguperelavastus „Nõidkapteni needus”, mille peaosades astuvad piraatidena lavale Pääru Oja ja Mikk Saar, esietendub uues kuues sel laupäeval, 1. juunil Kurista küünis Jõgevamaal. Lavastust mängitakse kuni 13. juunini.

Kuigi osa etendusi on juba välja müüdud, kehtib Piletikeskuses laupäevani sooduskood ’piraat’, et muuta suvine seikluslik teatrielamus kättesaadavaks võimalikult paljudele Eestimaa peredele.

Koguperelavastuse „Nõidkapteni needus” lavastaja ja dramatiseeringu autor Anti Reinthal ütles, et iga Eestimaa pere võiks sel suvel saada vähemalt ühe ühise kultuurielamuse, mis toob rõõmu ja jääb eredalt meelde. „Kvaliteetne teater muutub laiale publikule järjest kallimaks ja kättesaamatumaks, ent meie otsustasime ujuda vastuvoolu ning muuta hea suveteatri piletihinna sobivaks võimalikult paljudele väikestele ja suurtele teatrisõpradele,“ rääkis Reinthal. „Meie suvetükk on kaasahaarav piraadilugu, Eesti versiooni Kariibi mere piraatidest, mis paneb põksuma iga poisi ja plika südame. Kuna see pakub kuhjaga põnevust ka vanematele, sobib meie lavastus hästi iga pere selle suve teatrielamuseks.“

Koguperelavastus „Nõidkapteni needus”

Reeli Reinausi populaarse lasteraamatu järgi valminud koguperelavastus toob piraatide põneva maailma lavale Kurista küünis, mis on uus black-box tüüpi saal ja kultuurisündmuste korraldamise paik Jõgevamaal. “Aasta tagasi, kui ma seda küüni nägin, tekkis mõte, et siia võiks luua Kesk- ja Lõuna-Eesti oma mere. See siin on täpselt selline koht, kuhu üks korralik meri koos piraadilaevaga ära mahub,” lausus Reinthal ja lisas, et tänu sellele hoiab suve suurlavastus oma publiku turvaliselt tuulte ja vihmahoogude eest kaitstuna.

Lavastuse kunstnik on Riina Degtjarenko, helilooja Ardo Ran Varres, võitlusstseenid on seadnud Indrek Sammul. Osades Pääru Oja, Mikk Saar, Ellen Kilgas, Janek Joost, Juss Haasma, Juan Uukareda jt.

Peategelastena astuvad mereröövlite rollis üles Pääru Oja ja Mikk Saar, kellel on oluline osa ka lavastuse muusikalistes etteastetes. Üks peategelasi Mikk Saar ütles, et mereröövleid on väga mõnus kehastada. „Kui ma noorem olin, sain mängida ainult esimesi armastajaid, mis hakkas pikapeale ära tüütama. Nüüd on saabunud vanus, kus saab tõsisemaid tegelasi kehastada,” sõnas Saar. Oma rolli kohta arvast ta, et kapten Morgan on natuke toredam mereröövel kui see, keda Pääru mängib. „Lõppkokkuvõttes on mõlemad ikkagi mereröövlid ja oma saatus tuleb vastu võtta nii halval kui ka heal röövlil.“

Tüürimees Sebastianit mängiva Ellen Kilgase sõnul tunneb ta ennast selles lavastuses nagu Kariibi mere piraatide filmis. „Ma ei tea, et Eestis oleks teist sellist etendust enne tehtud. Tegemist pole titeka looga, vaid noortele ja peredele suunatud hoogsa tükiga, kus on nii püstolipauke, tormi, armastust kui ka seiklust – absoluutselt kõike,” märkis Kilgas.

Selle suve võimsaim koguperelavastus „Nõidkapteni needus“ on tõeliselt kaasahaarav seikluslugu, kus tujuka Eesti suve eest kaitstuna mässavad vaataja silme ees tormid, upuvad laevad ja meremehed, võitlusse sööstavad piraadilaevade meeskonnad ning mõistagi kütavad kirgi armastus, teineteisest hoolimine ja kunagiste sõprade taasleidmine. Lavastuses kostab valje helisid ja püssipauke, näha on tossu ja sähvivat valgust, lauldakse kauneid soolosid ja valguskujundusega luuakse imelisi vaatemänge. Etenduse kestab koos vaheajaga kaks tundi. Maitseküttidest teatrikülastajatel tasub kohale tulla varem, sest Kurista küüni kohvikus pakuvad kohalikke maitseid Jõgevamaa parimad toitlustajad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap