EESTI LIPU 140. AASTAPÄEVA FOTONÄITUS “MINU SINIMUSTVALGE 140”

Lipu päevaks valmistumine Otepääl 2009. aastal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Otepää Kultuurikeskused ja Otepää Vallavalitsus kuulutas eelmisel aastal välja fotokonkursi „Minu sinimustvalge 140“. Konkursile laekus 57 fotot 30-lt erinevalt autorilt. Laekunud töödest tehakse Otepää Lipuväljakule Eesti lipu päevaks, 4. juuniks fotonäitus.

Fotokonkurss toimus juunist 2023 kuni aprillini 2024. Oodatud olid kõik fotod koos perega või sõpradega või üksi, kus kaaslaseks on Eesti lipp. Fotol võisid olla toredad tegevused, maastikupildid, fotod lähedaste ringis ja muud põnevat. Kaaslaseks fotodel pidi olema sinimustvalge rahvuslipp. Laekunud fotodest on talvepealinn Otepää Facebooki lehel loodud virtuaalnäitus, kus toimus ka rahvahääletus.

Fotonäituse fotod on valitud žürii ja rahvahääletuse hindamise tulemusena. Neli tööd on lisaks valitud 2020. aasta fotokonkursilt „Eesti lipp minu sees ja minu ümber“. Parimate fotode autorid saavad auhinnaks Otepää Vallavalitsuse ja Otepää Kultuurikeskuste logoga meened.

Fotokonkursi ja näituse korraldasid ja toetasid Otepää Vallavalitsus, Otepää Kultuurikeskused ja Eesti Kultuurkapital.

Otepää on Eesti lipu häll, 1884. aastal pühitseti siin Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna esimene sinimustvalge rahvuslipp. Otepää tähistab lipu 140. aastapäeva 4. juunil meeleoluka rongkäigu, jumalateenistuse ja kontserdiga. Sündmuste kava vaata: www.otepaa.ee


Parimate fotode autorid, kes saavad meened:

  1. Heidi Võsu
  2. Aimar Loeg
  3. Päivi Palts
  4. Joonas Kooser
  5. Kedelin Toomesoo
  6. Marlen Paavo

Samal teemal:

EESTI LIPU HÄLL OTEPÄÄ TÄHISTAB LIPU 140. AASTAPÄEVA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap