TÄNASEL SUUREL NELJAPÄEVAL KUTSUTAKSE MEIE ISA PALVELE

Uus Testament. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Mullu sügisel sai Nõmme Baptistikoguduse pastor Veikko Võsu jõulise kõnetuse, et Eestimaal peaks iga inimene oskama paluda Meie Isa Palvet. Palve korraldajad kutsuvad täna ühinema Meie Isa palvepäevaga kell 11:45, et paluda üle kogu Eestimaa: „Meie Isa, kes Sa oled…“.

Meie Isa palvepäeva eesmärk on ühendada kõik Eestimaal elavad inimesed läbi ühise palve. Kutsume kõiki, sõltumata vanusest, soost, rahvusest või usulistest veendumustest, ühinema üle-eestilise Meie Isa palvepäeva meeskonna ja Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute ühisüritusega “Meie Isa palvepäev”

Elame ajas, kus on lihtne tunda end kaotajana, reedetuna või mahajäetuna. Meie ümber kerkivad üles lood lõhestumisest, vihast, mõistmatusest ja hoolimatusest. Uudised sõjast ja ebakindlus homse ees heidavad varje meie igapäeva rõõmudele.

möödub 500 aastat meieisapalve esimesest kirjapanekusteesti keeles

Meie Isa palvepäev on üleskutse muutuseks. See on võimalus anda oma panus, et tuua õnnistust, tervist ja rahu meie maale ja rahvale. Ühiselt anname meie maa ja rahva Jumala kätte ning usaldame, et tema juhib meid läbi raskuste valguse poole. Tänavune “Meie Isa palvepäev” on märgiline, kuna möödub 500 aastat meieisapalve esimesest kirjapanekust eesti keeles. Ajalooline moment meenutab, kui oluline on hoida meie maad, keelt ja kultuuri elus ning jagada seda tulevaste põlvedega.

The Student Pible. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Üleriigilisel sündmusel saab igaüks osaleda just seal, kus ta parasjagu on või olla kaasas raadioülekandega Raadio7-s ja Pereraadiosvõi videoülekandega TV7-s, Postimehes või ürituse “Meie Isa palve” veebilehel.

„Üheskoos saame paluda ja näidata, et ühtsus, armastus ja rahu on võimalikud. Meie palve ja osalus võivad muuta maailma. Palvepäeval loome lootuse silda üksteise ja Jumala vahele.” teatab Meie Isa palve meeskond.

Piibel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Meie Isa, kes sa oled taevas!
Pühitsetud olgu sinu nimi!
Sinu riik tulgu,
sinu tahtmine sündigu
nagu taevas, nõnda ka maa peal!
Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev!
Ja anna meile andeks meie võlad,
nagu meiegi andeks anname oma võlglastele!
Ja ära saada meid kiusatusse,
vaid päästa meid ära kurjast!
Sest sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti.

Aamen.

Rohkem teavet: www.meieisapalve.ee

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga