TARTU RATTARALLI PÖÖRDUB TAGASI LÕUNA-EESTISSE

Tartu Rattaralli 2022. Foto: Kiur Kaasik

Tänavu 43. korda toimuv Tartu Rattaralli viib osalejad viieaastase vaheaja järel taas Lõuna-Eesti kuppelmaastikule.

“Korraldajatel on väga hea meel, et Lõunaringtee ehituse lõpp võimaldab meil taas Tartu Rattaralli rajad viia nende algupärastele Lõuna-Eesti teedele. See pakub sõitjatele kindlasti nii kauneid vaateid kui vaheldust eelmiste aastate radadest. Küll aga tähendab vahepealne üleminek mass-stardilt lainestartidele, et vajame uut stardipaika ning tõenäoliselt saab see olema W. Ostwaldi ja Sanatooriumi tänava kandis. Finiš jääb traditsiooniliselt Turu tänavale, Aura keskuse juurde,” sõnab ürituse peakorraldaja Indrek Kelk.

Tartu Rattaralli kavas on tänavu kolm distantsi: 126 km, 56 km ja 17 km. Osati on tegu täiesti uute lõikudega ning osati kattuvad need 2019. aastal sõidetud radadega.

Osavõtjate arvult populaarseim 126 km rada kulgeb marsruudil Tartu – Nõo – Tamsa – Elva – Päidla – Otepää – Valgjärve – Ihamaru – Vana-Kuuste – Tartu. Keskmise pikkusega 56 km distants sõidetakse marsruudil Tartu – Nõo – Kambja – Vana-Kuuste – Tartu ning 17 km rada marsruudil Tartu – Lemmatsi – Tõrvandi – Tartu.

Vaata radade kaarti SIIT

43. Tartu Rattaralli toimub 26. mail ning kuulub ka tänavu rahvusvahelisse UCI Gran Fondo sarja. Sõit toob Eestisse arvukalt välisriikide rattaharrastajaid ning sündmust kaasrahastab Euroopa Liit.

Üritusele registreerimine on avatud SIIN.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap