RÖÖM PAKKUS VÄÄRIKATELE MAITSEELAMUSI

Pärnu väärikad kohvikus Rööm. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli üheks paljudest õpitubadest on mitmetel aastatel olnud vahelduva regulaarsusega ka maitseelamuste nautimine. Eile pakkus maitseelamusi Pühavaimu tänaval asuv Rööm, kus menüü koostas kohviku peakokk Jürgen Lip.

Kui möödunud kuul viis Pärnu väärikate ülikooli nõukoja liige Signe Kiri paarkümmend huvilist Kuninga tänaval asuvasse ajaloolisesse Pastoraadi majja, siis nüüd oli maitsenautijate hulk kasvanud üle kolmekümne ning külastuspaigaks sai valitud samas lähedal asuv ja alles kevadel avatud uus söögikoht.

nimevalikul sooviti näha turistidele huvitavat ja kõlalt lühikest täpitähti sisaldavat eestipärast nime

Olgu kohe mainitud, et aadressil Pühavaimu 15 tänavaäärsel äripinnal ei tegutse enam MUM Cafe, millega linlased ligemale kaheksa aastaga olid väga harjunud. Kuid üle paarikümne aasta toitlustamisega tegutsenud Rööm Kohvikud OÜ pole Pärnus uustulnuk. Viimased pea kaheksa aastat on suvelinnas toidunautlejaid rõõmustanud nende Statka Resto, nüüd siis ka Rööm. Põnev on seejuures teada, et nimevalikul sooviti näha turistidele huvitavat ja kõlalt lühikest täpitähti sisaldavat eestipärast nime.

väärikate ülikool võib mõnel järgmisel korral tulla ka kolm korda suurema seltskonnaga või veelgi arvukamalt, sest suvekuudel võib vabalt ka väljas istuda

Söögipaika sisenedes silmab kohe esmapilgul korrastatud välisfassaadi ja pilkupüüdvat majaesist kaunistust. Söögisaalis ei jää märkamatuks peegelpinnaga lagi, mis ahvatleb pidevalt pead kuklasse ajama. Väärikad hõivasid üle poole alumise korruse saalist, mis mahutab poolsada külastajat. Ülakorrusel on ruumi veel neljakümnele, mis tähendab seda, et väärikate ülikool võib mõnel järgmisel korral tulla ka kolm korda suurema seltskonnaga või veelgi arvukamalt, sest suvekuudel võib vabalt ka väljas istuda. Põhjust selleks on…

Eelnevalt oli väärikatele teada Pärnu Postimehe vahendatud sõnum, et menüü on peakokk Jürgen Lip koostanud ühistöös MasterChefi saatest tuntud kohtuniku Mihkel Heinmetsaga, kes loonud maailmaköögist inspireeritud à la carte menüü. Kondiitri- ja pagaritooted valmivad koostöös 2022. aastal riigi parimaks kokaks nimetatud Helena Vallimäega, kokteilikaardi koostaja on Balti meister Risto Säinas.

Kogu retsepti peakokk siiski ei avaldanud

Pärast prae laudadele toomist astus väärikate ette Jürgen Lip ja tutvustas lähemalt nii pakutud rooga kui maiuspala. Põhitoiduks oli Hiiumaa säinas – võis praetud kalakotletid. Lisaks ürdine riis, marineeritud kurgi kastme ja tomatisalatiga. Kogu retsepti peakokk siiski ei avaldanud, kuna toidu maitseheaduses tuleb neilgi konkurentidega võistelda.

Magusa ampsuks pakuti Ittalia pärast cannoli.