MARGIT SCHMIDT PÄLVIS PIKAAEGSE ILUVÕIMLEMISTREENERI TÖÖ EEST PÄRNUMAA VAPIMÄRGI

Margit Schmidt, Githa võimlemisklubi asutaja, kes on treeneri kutsumusega ennast sidunud enam kui pooleks sajandiks. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eilsel Pärnumaa omavalitsuste liidu üldkogul otsustati Pärnumaa teiste uute vapimärgi kandjate hulgas nimetada aumärgi vääriliseks ka iluvõimlemistreener Margit Schmidt. Vapimärgi pidulik üleandmine toimub 23. veebruaril Pärnu kontserdimajas.

Vapimärgiga number 134 tunnustatud Margit Schmidt alustas ise iluvõimlemistreeninguid 1961. aastal Aime Kooviti käe all, hiljem juhendas teda Reet Tiik. Ta on võitnud 1976. a Eesti meistrivõistluste üksikaladel ühe hõbeda ja kaks pronksi. Schmidt kuulus aastatel 1970–1972 Eesti noortekoondisse ja järgneval neljal aastal Eesti koondisse. Võimlemistreenerina tegutseb ta alates aastast 1975, Ta on kuulunud võimlemisliidu rühmvõimlemise ja harrastusvõimlemise toimkonna juhatusse, olnud Pärnumaa Spordiliidu juhatuse liige. Aastal 1992 sai temast Kilingi-Nõmme võimlemisklubi Githa juhatuse esimees ja treener.

Saarde vald on Margit Schmidti autasustanud väikese vapimärgiga. Aastal 2000 pälvis Margit Schmidt Eesti Aasta Õpetaja 2000 nimetuse. Ta on Sindi Aastainimene 2015.

Kui Margit alustas treeningutega, siis nimetati sama ala kunstiliseks võimlemiseks. „Iluvõimlemiseks hakati minu mäletamist mööda nimetama kusagil kuuekümnendate lõpul või seitsmekümnendate algul. Nime muutus tekitas alguses teatud vastuseisu, aga võeti küllalt ruttu omaks,“ meenutab Margit. „Kui Aime Koovit mind võimlema viis, siis minule meeldis akrobaatika ja just nimelt sportlik võimlemine, rööbaspuud ja niisugused asjad.”

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap