AASTA KALA LÄHEB KÜPSEKALA VÕISTLUSTEL KÜPSETAMISELE

Küpsekala 2023 võistlused. Foto: Valju Aloel

Talvepealinnas Otepääl toimub palju toredaid sündmusi talvel – talveööl peetakse laulupidu, sõidetakse talverallit ning käiakse saunast sauna Euroopa Saunamaratonil. Seega pole imestada, et ka küpsetamisvõistlusi peetakse südatalvel. 3. veebruaril toimubki Otepää kultuurimaja pargis küpsetamisvõistlus „Küpsekala 2024“.

Küpsekala 2023 võistlused. Foto: Valju Aloel

Igal meeskonnal tuleb valmistada kaks kalarooga – eelroog (forell) ja pearoog (koha), millest võitjad valib žürii pimehindamisega. Hinnatakse pearoa üldist välimust karbis, kala mahlasust ja maitset ning sobivust kastme ning lisandiga, eelroa puhul välimust, maitset, terviklikkust. Kõige olulisem on roa maitse. Sellel aastal on kalaroogade küpsetamisvõistlusel peamiseks kalaks koha, eelroa kalaks on Härjatnurme Kalatalu forell.

„Selle aasta kalaks on valitud koha, sellepärast on põhitähelepanu koharoogadel,“ selgitas Otepää Küpsekala võistluse peakorraldaja, Otepää Kultuurikeskuste juhataja Jorma Riivald. „Ootame võistlustele ka rohkelt pealtvaatajaid – saab tutvuda meeskondadega, hea õnne on võimalus meeskondade võistlustöid maitsta ning hiljem osaleda oksjonil.“

Küpsekala võistlused. Foto: Valju Aloel

Igast võistlustöödest üks roog läheb võistluse lõppedes oksjonile, selle tulu annetatakse heategevuseks. Eelmisel aastal koguti oksjonil 445 eurot, mis annetati Vähiravi Fondi Kingitud Elu. Kuhu läheb selle aasta oksjonitulu, selle lepivad võistkonnad enne võistluse algust eraldi kokku.

Korraldavad: Otepää Kultuurikeskused, suursponsorid: BBQ Farm Grillitalu, Grillimaailm. Kaasa aitavad: Otepää vald, Valgamaa Arenguagentuur, Oilio, Santa Maria, Kalatalu Härjanurmes, Tartu Turg. Tegevust toetatakse projekti „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” projektist Valgamaa PATEE 2020-2023 raames.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap