TALVE ETNO MUUSIKALAAGER TÄIDAB KIIDI KÜLA MUUSIKAGA

Talve ETNO. Foto: Kerttu Kruusla

26. jaanuarist kuni 3. veebruarini toimub Kiidi külas Võrumaal viiendat korda rahvusvaheline muusikalaager Talve ETNO 2024, mis toob kokku 27 osalejat tosinast riigist. Ühe katuse alla kogunevad Brasiilia, Norra, Argentiina, Läti, Taani, Prantsusmaa, Portugali, Ungari, Inglismaa, Belgia, Šoti ja Eesti noored muusikud vanuses 18–31 eluaastat.

Lisaks erinevatest maadest pärit noorte kokkutoomisele on laagri eesmärgiks pakkuda osalejatele võimalust eksperimenteerida nii kodumaiste kui ka võõraste muusikatraditsioonidega, õpetades üksteisele kuulmise järgi pärimuslikke lugusid, laule ja tantse ning seada neid etno-orkestrile. Muusikalisele kultuuririkkuse kõrval pakutakse laagris ka etno kööki, kus toitu valmistatakse osalejate ja korraldajate poolt ning iga päeva menüü pärineb eri kultuurist.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse programmi- ja haridusvaldkonna juhi ning laagri peakorraldaja Margit Kuhi sõnul on Talve ETNO suurepärane täienduskoolitus noortele muusikutele, kes soovivad ennast täiendada maailmamuusika alal ning oivaline võimalus luua tulevikuks väärtuslik võrgustik üle maailma.

Kogu õppetööd juhendavad muusikud Lee Taul ja Sami Karkar Prantsusmaalt, korraldustiimi kuuluvad Kärt Tambet ja Hanna-Reet Ruul. Laagrit toetavad Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium.

Laagri lõpetab 2. veebruaril kell 19.00 avalik kontsert Rõuge Rahvamajas, kus kuuleb laagris õpitud ja seatud värvikirevat muusikat.

Lisaks Talve ETNO laagrile korraldab Eesti Pärimusmuusika Keskus laagreid Eesti ETNO ja Laste ETNO ning laagrilistega käiakse ka ringreisidel üle Eesti. Haridusvaldkonna tegevuste hulka kuuluvad veel koolikontserdid, aktiivõppepäevad, koolitused, konkursid Noor Pärimusbänd ja üleriigiline võistumängimine ning õppematerjalide koostamine, mille hulka kuuluvad pärimusmuusika noodikogu, õppevideod ja Regilaulu podcast.

KU päevatoimetaja