MEELEOLUKAS LUMEPÄEV SAKU VALLA SUURIMA MÄE NÕLVAL

Fotogalerii ja video

Saku lumepäeval parimaks valitud lumeskulptuur. Foto: Kadi Arnik

Kadi Arnik, talvereporter

Täna, pühapäeval 14. jaanuar kell 11, ootas Saku Vald kõiki huvilisi Nurme mäele möllama. Saku Valla Huvikeskus, Saku Valla Spordikeskus ja Saku Valla Kultuurikeskus korraldasid Saku Lumepäeva.

Saku valla Tuljak lumepäeval. Video: Kadi Arnik

Osa sai võtta lumelinna ehitamisel, kelgu võistlusel ja hoki mängimisel. Kui mängimise kõrvalt aega üle jäi ootasid hobune ja poni sõidutamist.

Kohal oli Saku vabatahtlik pääste. Abi vajasid lumelinna ehitajad. Lahtise tule ja kõrgete lumehunnikute tõttu päästet ei vajatud. Küll aga vett, millega ehitistel olevaid liumägesid liuglemiskõlbikuks muuta.

Lemmikud selgitas välja kohal olev rahvas

Ürituse avalöögi said end varakult valmis seadnud lummelinna ehitajad. Kiiretel kätel lasti tegutseda pea neli tundi Tänavu osales kaheksa võistkonda, kelle seast valiti kolm parimat, et premeerida magusate auhindadega. Lemmikud selgitas välja kohal olev rahvas. Eelnevatel aastatel oli hääletaja rollis Saku Vald.

Valla kõige suurema kelgumäe otsas selgitati välja kiireim kelgutaja. Alla tuhises suur hulk kiirusearmastajaid kelle seast selgus kiireim laps ja täiskasvanu. Neidki ootas ees mahlane auhind.

Hoki mängimine kogus populaarsust. Koheselt tekkinud järjekord pani põnevusest ootele poisse, tüdrukuid kui ka emmesid, issisid. Jäisel rajal vuhisesid litrid üksteise järel väravasse.

Päeva üllatas meeleolukate lauludega Saku enda segakoor Tuljak.

Väljahõigatud uisutamine jäi jääväljaku mittekülmumise tõttu ära. Küll aga lubati, et üsna pea antakse võimalus uisuringide tegemiseks.

Sel aastal on üleriigiline Kultuuririkkuse aasta 2024. Selle teema puhul anti Saku Valla Kultuurikeskusele pidulikult üle kingitus milleks on puhkpill tenor. Lisades juurde, et selle saatel saab rahva kokku kutsuda.

Nagu talvistel õuepidudel ikka pakuti kuuma teed. Keha sai kinnitada sooja grillvorsti ja leivaga. Väikesel tuleasemel grilliti vahukomme ja soojendati käsi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap