SAKU LUMEPÄEV TÕOTAB OSALEJATELE ÄGEDAT MEELELAHUTUST

Nurme mäe kõrvale kuhjatud lumekogumid ootavad talvelinna ehitajaid.
Foto: Kadi Arnik

Kadi Arnik, Külauudiste talvereporter

Saabuval pühapäeval, 14. jaanuaril, toimub alates kella üheteistkümnest Nurme mäel Saku Lumepäev. Kavas on lumelinna ehitamine, talvevarustuse kirbukas, uisuväljaku tegevused, Tuljaku kontsert, kelgumäe mängud, rahvalemmiku valimine ja auhindade jagamine ning mõndagi muud.

Nurme mäe kõrvale kuhjatud lumekogumid ootavad talvelinna ehitajaid.
Foto: Kadi Arnik

Iga aastaaeg annab võimaluse erinevateks mängudeks. Täiesti omad mängud on lumega õnnistatud talvepäevadel. Mõnusate miinuskraadide ja taevast alla langeva lume saatel on seda muidugi veelgi lõbusam teha ja seejuures omas mõttes Tuljakut ümiseda: „Terve vald oli kokku aetud, kihelkond kokku kutsutud; külalisi igat seltsi…”

Rajatiste kavandamisel palutakse pöörata suurt tähelepanu ohutusele, eriti igasuguste tunnelite ja käikude uuristamisel

Sündmusterohket päeva korraldavad Saku Noortekeskus, Saku Valla Kultuurikeskus ja Saku Valla Spordikeskus kutsuvad kõiki lumme möllama. Osalema oodatakse nii lapsi kui täiskasvanuid. Tegemist ei ole üksnes pereüritusega. Loomerõõmu saavad nautida täiskasvanud kuni kümneliikmelistes sõpruskondades. Osavate meistrikäte abil valmib lummav lumelinn. Aegsasti varutud vajalik lumekuhjade hulk on paraku piiratud ja neid jätkub üksnes kiirematele eelnevalt registreerunutele. Rajatiste kavandamisel palutakse pöörata suurt tähelepanu ohutusele, eriti igasuguste tunnelite ja käikude uuristamisel. Ettenägelik tuleb olla ehitamiseks vaja minevate tööriistade varumisel. Esmatähtsad on labidad, ämbrid, kellud, värvid. Mitte mingil juhul ei tohi unustada kodust väljudes hea tuju kaasa haaramist. Muidugi tõstab ehitajate ja kõigi päeval osalejate tuju Saku enda segakoori Tuljak laululust. Vahelduseks saab selga sirutada poni seljas tuuritamisega.

Nurme mäe kõrvale kuhjatud lumekogumid ootavad talvelinna ehitajaid.
Foto: Kadi Arnik

Lumepäeval kostitatakse maitsva supi ja kuklitega. Päeva lõppedes jagatakse enim silma paistnud tegijatele auhindu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap