OTEPÄÄL KUULUTATAKSE VÄLJA EESTI LIPU 140. JUUBELIAASTA

Eesti lipp. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Astronoomiline talv saabub 22. detsembril kell 5.27, ent Otepää võtab talve vastu juba 17. detsembril, pühapäeval. Otepää saab 27. korda talvepealinnaks ja sama sündmuse ajal kuulutatakse välja ka Eesti lipu 140. juubeliaasta.

Talvepealinna pidustused algavad Otepää Taluturu poe avamisega. Otepää turuhoones asuvat Taluturu poodi peab MTÜ Otepää Kogukonnaturg. Müügil on kohalike ettevõtjate toodang aiakraamist kondiitritoodeteni. Kohapeal tegutsevast kohvikust saab sooja suppi ja saiakesi. Avamispäeval pakutakse jõulumaitselisi jõulupannkooke ja kuuma glögi.

Turul tegutseb sepp, kes sepistab kohapeal Eesti lipu 140. juubeliaastaks kauni meene

Talveturul on ka tänavusel aastal Otepää Külade Ühenduse külade tänav. Viiendat korda tulevad talvetelkidega jõuluturule Külatänava sildi alla koondunud Otepää külad. Seekord on oma esinduse, tegevuste, meisterduste ja maitsetega kohal Nõuni, Meegaste, Neeruti, Tõutsi, Vidrike, Vana-Otepää, Kuigatsi, Sihva, Puka, Pedajamäe ja Pilkuse külad oma tunnuseks saanud bussipeatuse sildiga. Üllatuskülalisena tuleb Külatänavale Ukraina kogukonna esindus. Talveturul on võimalik osta rikkalikku toodangut: käsitööd, toidukaupa ja muud põnevat. Otepää Avatud Noortekeskuse töötajate juhendamisel müüvad oma tooteid õpilaste minifirmad. Lastele pakub põnevaid tegevusi ja mänge Otepää Sport, lastele on avatud minihüppemägi – marumägi. Lande Grillikoja meeskond paneb vardasse terve sea ning kõigil talveturu külalistel on võimalik maitsta küpsetatud siga. Turul tegutseb sepp, kes sepistab kohapeal Eesti lipu 140. juubeliaastaks kauni meene. Nagu juba traditsiooniks saanud, pakub Otepää Naisselts kuuma suppi. Meelelahutust pakuvad Otepää valla isetegevuslased.

Talvepealinna tiitel antakse üle kell 16.00 Otepää keskväljakul koos Narva, Pärnu, Türi ja Tallinna esindustega. Toimub suurejooneline tuledesäras slackline show üle Otepää keskväljaku. Talvepealinna lipu heiskab slackline’ maailmameister Tauri Vahesaar. Talve tulekut tervitatakse koos ansambliga Kruuv.

Talvepealinna ametlik talveraadio on raadio Sky Plus. Talveraadio edastab infot Otepää lumeolude ja talviste ürituste kohta. Lumeinfo paneb kokku Otepää Turismiinfokeskus. Vaata lisainfot Otepääl toimuvate ürituste kohta: www.otepaa.ee

Jõuluvanade kokkutulek. Foto: Valju Aloel

Talvepealinna tiitli vastuvõtmise kava

Kell 14.30 Otepää Taluturu poe avamine (Munamäe tänav 4a).

Kell 15.00 talveturu avamine. Talevturul palju huvitavat kohalikku toodangut, vahvaid tegevusi, loterii, poni sõit ja külade mäng Otepää Külade Ühenduse Tänaval. Tegevusi lastele pakuvad Otepää Avatud noortekeskus ja Otepää Sport ning Eesti Suusaliit suure mobiilse hüppemäega „Marumägi“.

Kell 15.30 kohale kihutavad jõuluvanad! Toimub suurejooneline aastakokkuvõtete tegemine, head lapsed saavad kommi!

Kell 16.00 talvepealinna tiitli üleandmine. Kohal on head sõbrad Tallinnast, sügispealinnast Narvast, kevadpealinnast Türilt ja suvepealinnast Pärnust. Kuulutatakse välja Eesti lipu 140. juubeliaasta. Talv saabub Otepääle kuuma talvetantsu saatel!

Kell 16.20 Slackline show koos tuledega üle Otepää keskväljaku. Talvepealinna lipu heiskab slackline’ maailmameister Tauri Vahesaar.

Kell 16.30 Otepää keskväljakul ansambli Kruuv kontsert.

KU päevatoimetaja