ILMAOLUD JÄTKUVALT KEERULISED

Tähelepanu! Rohke lumi on sõidutingimused keeruliseks muutnud ja teeolud on ka päeval rasked.

Ida-Harjumaal Kuusalus. Foto: Sirje Potisepp

Keskkonnaagentuuri sünoptikute andmetel sadas möödunud ööl lund juurde 2–5 cm, idapoolsetes maakondades 8–14 cm, Lääne-Virumaal kuni 20 cm ja tuiskas.

Aeg-ajalt sajab lund, tihedam on sadu Hiiu-, Lääne-, Harju- ja Raplamaal ning ka Järvamaa põhjaosas ning Virumaa lääneosas. Põhja-Eestis tuiskab. Lisanduva lume hulk on 2–5 cm ringis, põhjapoolsetes maakondades kuni 7 cm. Õhtu poole sajuhood hõrenevad ja muutuvad harvemaks. Puhub läänekaare tuul 2–7, põhjarannikul valdavalt kirdetuul 6–11, puhanguti 16 m/s, pärastlõunal pöördub idakaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..-5°C.

Õhtul sajab mõnes kohas veidi lund. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur langeb.

Talvisel teel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kõige operatiivsemat ilmainfot saab vaadata Keskkonnaagentuuri lehelt: https://www.ilmateenistus.ee/, sealt leiab ka hoiatused.

Igaüks saab mugavalt ilmainfot ja oma piirkonna ilmaprognoosi vaadata ka ILM+ äpist. Ilmaäppi saab kasutada eesti, inglise ja vene keeles ning alla laadida nii Google´i kui Apple’i äpipoodidest.

Keskkonnaagentuur hoolitseb selle eest, et oleksid alati kursis kõige värskema ilmainfoga ning saaksid end ootamatute ja ohtlike ilmastikunähtuste eest kaitsta. Soovime kõigile turvalist liikumist teedel ja tänavatel!

KU päevatoimetaja