VALGAMAA KUTSEÕPPEKESKUS OOTAB AVATUD USTE PÄEVALE

Avatud uste päev. Foto: Kärt Kuvvas-Mekk / Valgamaa Kutseõppekeskus

Viimastel aastatel Eesti üheks edukaimaks kutsekooliks kasvanud Valgamaa Kutseõppekeskus korraldab 24. novembril avatud uste päeva, kus huvilistel on võimalik nii kooli meeskonna kui erialadega lähemalt tutvuda. Avatud uste päev valmistab ette jaanuaris algava uute õpilaste vastuvõtu.

„Sobiva kooli ja eriala valik on noorte elus üks esimesi suuri otsuseid, et valik õnnestuks, tasub kooliga esmalt tutvumas käia ja eneselt küsida, millise mulje koolikaaslased ja pedagoogid jätsid, kas õpperuumid olid kaasaegsed ja kutsuvad ning kas õppetöö on korraldatud paindlikult ja õpilase elurütmiga sobivalt,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse õppetöö logistik Ave Kaupmees. „On oluline, et noor tunneks ennast valitud koolis hästi, sest just see määrab õppetöö edukuse. Seepärast avame üheks päevaks oma kooli kõikidele huvilistele, et oma erialasid ja meeskonda tutvustada ning et iga kutseõppest huvitatud noor saaks otsustada, kas meie kool võiks talle sobida.“

24. novembril kell 9.00-14.00 toimuval avatud uste päeval jagavad külalistele oma kogemusi nii kooli vilistlased kui praegused õpilased – vilistlased räägivad oma õpiteekonnast ja kuidas kool ja haridus neid toetanud on, õpilased tutvustavad tänaseid õppimisvõimalusi. Lisaks on külalistel võimalik tutvuda kutsekooli välispraktikal olevate õppuritega, kes saadavad oma videotervituse Küproselt.

„Sel päeval saavad külalised ka omal käel kutsetarkusi omandada, erinevates töötubades õpetatakse kokandushuvilistele fruktodisaini ja värviliste kokteilide valmistamist, puiduvaldkonnas meisterdamist ja freesimist ning sotsiaaltöö valdkonnas tutvustatakse hooldajatööd ning õpitakse vererõhu mõõtmist,“ selgitas Ave Kaupmees. „Tehnikahuvilistel on võimalik erinevaid õppevahendeid ja tehnikat meie juhendajate käe all proovida, lisaks tuleb külla DAF veokite esindus, kes demonstreerib oma masinaid. Erinevate valdkondade tööriistadega on võimalik endast ka fotoboksis mälestus jäädvustada ning päeva lõpetab tuleneelaja show koolimaja kõrval asuval haljasalal.“

Valgamaa Kutseõppekeskus on viimastel aastatel kasvanud Eesti suurimate kutsekoolide sekka ning tõusnud töökohapõhise õppe rakendamisel õpilaste arvult Eestis esimesele kohale. Tänavu sügisel alustas Valgamaa Kutseõppekeskuses kooliteed kokku 1098 õpilast. Nende hulgas kutsekeskhariduse tasemel 198 õpilast, kutseõppes 794 õpilast ja mittestatsionaarses üldhariduses 106 õpilast.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap