VASTUPANUVÕITLEMISE PÄEVA TÄHISTAMINE TALLINNAS, RAPLAS, PÄRNUS

Nõmme Rahu kirik. Foto: Jukko Nooni

Traditsiooniliselt kogunetakse 22. septembril kella kümneks lipuvalves mälestustalitusele Tallinna Metsakalmistul Otto Tiefi ja Arnold ning Heli Susi kalmudele. Kõne peab riigisekretär Taimar Peterkop.

Samal ajal toimub samuti algusega kell 10.00 Pärnus Vabaduse pargi monumendi juures vastupanuvõitluse päeva tseremoonia, milles osaleb linnapea Romek Kosenkranius.

Keskpäeval, algusega 12.00 leiab aset Rapla kirikus mälestusteenistus O. Tiefi valitsuse liikmetele ja esimese okupatsiooniaegse riigisekretäri Helmut Maandi infotahvli avamine.

Kell 16.00 toimub järjekordne riigivanemate mälestusjumalateenistus, tänavu siis Nõmme Rahu kirikus. Koos emeritus peapiiskop Andres Põdraga teenib EELK assesor, Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander. Mälestusküünlad süütavad emeritus peapiiskop Andres Põder ja Nõmme linnaosavanem Karmo Kuri. Mälestuskõne peab MTÜ Konstantin Pätsi Muusumi juhatuse liige Trivimi Velliste.

Korraldajad paluvad paljude austavat osavõttu.

KU päevatoimetaja