LÄÄNERANNA FESTIVALIL „13 KÄTT” OSALES ÜLE 800 INIMESE. VÄIKEKOOLIDE KOHTUASJADE TOETUSEKS ANNETATAKSE KOGU KASUM

Lääneranna festival “13 Kätt”. Foto: Lääneranna festival

Pühapäeval toimus väikekoolide toetamiseks Lääneranna Festival “13 Kätt”.

Festivalile müüdi 472 piletit, esinejaid oli kokku 124, lisaks korraldajad, kauplejad ja kutsetega osalejad. Kokku üle 800 inimese.

MTÜ otsustas eduka ürituse tõttu annetada Lääneranna valla väikekoolide kohtuasjade toetuseks mitte 10% tulust, nagu algselt planeeritud, vaid kogu teenitud kasumi, mida on hinnanguliselt üle 2000 euro.

Ürituse eelarve (peaartistide tasud, tehniline teenindamine, otseselt üritusega seotud ehitus ja remonditööd, reklaam, autoritasud jms) on üle 8000 euro. Piletitulu ja kauplejate tasusid teeniti 10624 eurot.

Kõik kulud planeeritakse kokku saada nädala jooksul ja annetused koolidele teha selle järgselt.

Korraldusmeeskonna liikmed ja enamik artiste tasu ei saa.

Marko Matvere, Põhja-Tallinn ja paljud teised tuntud esinejad astusid üles Virtsu Rannahoones 18. juunil esmakordselt toimuval Lääneranna Festivalil “13 Kätt”, mis pakkus publikule võimaluse nautida suurepärast muusikat ning seeläbi toetada ka Lääneranna väikekoole.

Lääneranna festival “13 Kätt” oli erakordne muusikapidu, sest seda korraldas Virtsu kogukond ning ühtlasi läheb osa piletitulust kohalike väikekoolide toetuseks,” rääkis festivali üks korraldajatest Henrik Raave. Ta lisas, et ka muusikapeo toimumiskoht oli eriline. Nimelt asub Virtsu uus Rannahoone kunagises kalatehase soolamistsehhis Werderi saarel, vaid 20 meetri kaugusel merest.

Lääneranna festival “13 Kätt”. Foto: Lääneranna festival

Lääneranna Festivalil “13 Kätt” astus lavale mitmekülgne valik häid esinejaid, teiste seas Põhja-Tallinn, Marko Matvere, Peep Raun, ansamblid SKAMEIKA, RAMM ja Metsküla MüraKarud ning veel mitmed teised artistid. Lisaks rikastasid festivali programmi Lääneranna Ühendatud Orkestrid, Muhu Segakoor ja teised omakandi muusikud.

Festivali eesmärgid olid mitmetahulised. Esiteks sooviti ühendada Virtsu kogukonda ning see eesmärk on korraldajate hinnangul juba ka täidetud. Teiseks oli festivali korraldamisega plaanis pakkuda Lääneranna kogukondadele pingeid maandavat meelelahutust, mida on tekitanud hiljutised koolide sulgemis- ja kärpeotsused ning kohtuasjad. Kolmandaks oli festivalil sümboolne rahaline eesmärk toetada Lääneranna väikekoolide kohtuasju. Samuti sooviti festivaliga hoogustada Virtsu Rannahoone ülesehitamist.

Lääneranna Festival “13 Kätt” oli suurepärane võimalus nautida muusikat, tunda ühtsust Virtsu kogukonnaga ning toetada olulisi algatusi Lääneranna piirkonnas.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÜHAPÄEVAL TOIMUB VÄIKEKOOLIDE TOETAMISEKS LÄÄNERANNA FESTIVAL „13 KÄTT”