EESTI LIPU SELTSI SINDI OSAKONNA PIDULIKU LIPU ÕNNISTAMINE

Fotogalerii

Lipu seltsi Sindi osakonnale kingitud piduliku lipu õnnistamise järel EELK Sindi koguduse maja ees. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna toimus EELK Sindi koguduse palvemajas MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonnale annetatud piduliku lipu õnnistamine. Kuldsete narmaste ja paelaga lipp annetati lipu seltsi juhatuse otsusel tulemusliku lipuvilje edendamise eest oma kogukonna keskel.

Lippu õnnistas EELK Pärnu praost Tõnu Taremaa. Õnnistamise ajal hoidis lippu seltsi liige Chätlyn Parts, teda assisteerisid seltsi noored toetajaliikmed Kaisa Hartwich ja Lisette Kivimägi.

Naelad lõid lipuvardasse lipu seltsi juhatuse esimees Jüri Trei, kes oli lipu üleandja, õpetaja Tõnu Taremaa, seltsi Sindi osakonna esimees Urmas Saard ja seltsi liikmed Chätlyn Parts ning Eneli Arusaar.

Lipp on osaduse sümbol

„Lipp on osaduse sümbol. Lipu pidulik kasutuselevõtmine ja õnnistamine suunatakse neile, kes ühiste ideaalide ja ülesannetega selle lipu alla on koondunud ja tegutsevad kristlikel põhimõtetel,” selgitas Taremaa.

Chätlyn Parts hoiab õnnistatavat lippu. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Jüri Trei lausus, et ka välisele küljele tuleb tähelepanu pöörata, aga siiski osundas ta erilise rõhuasetusega asja sisule. „Kõik võib väga ilus olla, kaunilt meigitud, riietatud jne., aga kui seda sisemist väärtust, autunnet ja moraali ei ole, siis jääb midagi väga olulist puudu.” Veel rääkis seltsi esimees, et samasuguseid pidulikke lippe on läbi mitmete aastate kingitud paljudele koolidele nii Eestis kui välismaal, samuti organisatsioonidele ja seltsidele.

Tänavu veebruaris kinkis Tori valla kultuurikeskus lipu seltsi Sindi osakonna liputoimkonnale sinimustvalged õlapaelad, mida on juba mõnel korral tarvitatud. Aga seni oli kasutusel tavaline kandelipp. Nüüd kinnitati olemasolevale varrele esinduslipp, millega minnakse esmakordselt välja 4. juunil, kui Sindis tähistatakse traditsioonilisel kombel Eesti lipu päeva.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga