KOLMEKÜMNENE PÄRNU Y-KLUBI

Fotogalerii

Kolmekümneseks saanud Pärnu Y-klubi võtab vastu sünnipäevakingitusi Cesise Y-klubit. Foto: Oskars Mucenieks

Täna 22, mail 1993. aastal sündis Pärnus Y-klubi – asutatud toredate inimeste eestvedamisel, kes tegutsesid juba sarnases klubis Tallinnas. Tegemist on heategevus organisatsiooni Y`s Men International Pärnu klubiga, kelle põhitegevusteks on kohaliku kogukonna toetamine, rahvusvaheline koostöö ning klubiliikmete arendamine.

Kolmekümneseks saanud Pärnu Y-klubi võtab vastu sünnipäevakingitusi Cesise Y-klubit Foto: Oskars Mucenieks

Väga olulise panuse andis Y’s Men International Pärnu klubi Raeküla Vanakooli keskuse rajamisele. Seda siis aastal 2004, mil Finland Baltikumi regioon toetas esmalt kahe tuhande euroga vana koolihoone taastamist. Lisaks osutus Y`s Men International FIN Baltic piirkond projekti partneriks, mis tagas esimese ja ainukese Euroopa fondi toetuse vana koolihoone taastamiseks.

Pärnu Y-klubi liikmed ühes Cesise Y-klubiga. Foto: Piia Karro-Selg

järgmisel päeval, pühapäeval, Sindis

Cesise Y-klubi Pärnus Raeküla rannas. Foto: Oskars Mucenieks

Möödunud laupäeval tähistati üheskoos Lätist külla saabunud Y`S women Cesise klubiga ka Pärnu klubi juubelit. Sündmus oli lihtne: laud kaeti kõikide klubiliikmete kaasabil, nauditi omavahelist suhtlemist, nauditi veel ka saunamõnusid ja lisaks jalutati nii Raeküla rannas kui ka järgmisel päeval, pühapäeval, Sindis. Kõik jalutuskäigud olid ette valmistatud ja läbi viidud klubi liikmete poolt.

Pärnu Y-klubi liikmed ühes Cesise Y-klubiga. Foto: Oskars Mucenieks

Sügisel on plaanis korraldada suurem rahvusvaheline konverents, kus siis juba suuremamahulisemalt tähistatakse Pärnu klubi 30. sünnipäeva.

Pärnu Y-klubi koos Cesise Y-klubiga. Foto: Oskars Mucenieks

Sügisel on plaanis korraldada suurem rahvusvaheline konverents, kus siis juba suuremamahulisemalt tähistatakse Pärnu klubi 30. sünnipäeva. Ettevalmistamisel on hetkel ka heategevuskalender milles on esindatud kõik Finland Balticum regiooni klubid. Hetkel on jumalatosin sarnast klubi, kus tutvustatakse nende heategevusprojekte aga ka Pärnu klubi sõberklubid Taanist Randers Kronjylland ja kavandatav sõpruskoostöö Venemaa UFA klubiga. Lisaks on sellinegi rahvusvaheline koostööprojekt, mille üldnimetus inglise keeles „Footprints“, eesti keeles „Jäljed“.

Cesise Y-klubi kingitus. Foto: Oskars Mucenieks

Palju õnne Pärnu Y-klubi liikmetele ja toetajatele ning ka teistele sõpradele.

Pärnu Y-klubi liikmed koos külalistega Cesise Y-klubist. Foto: Oskars Mucenieks

Piia Karro-Selg,

YMC Pärnu liige

APE Europe