PÄRNU ÕPILASTE FILMIFESTIVAL TULEB TAAS

Pärnu Õpilaste Filmifestivali toimumise paik Pärnu Keskuses asuvas Apollo kinos.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Juba teist aastat järjest toimub Pärnu Õpilaste Filmifestival, mis saab tänavu teoks 24. mail, algusega kell 16.15. ning toimumispaigaks on Pärnu Apollo kino. Ürituse korraldajaks on Pernova Hariduskeskuses tegutsev Pärnu Noorte Televisioon (PNTV).

Pärnu õpilaste seas populaarsust koguvast Pärnu Õpilaste Filmifestivalist võtab seekord osa 156 noort filmitegijat oma 24 lühifilmiga. Festivalil astuvad üles Pärnumaa noorte bändide konkursi Paikuse Music Splash 2023 võitja “The Black Bird”, bänd Sindi Muusikakoolist ja JJ-Street tantsukooli tantsutrupp. Õhtut juhivad Loore Lee Allmaa ja Elisabeth Tagobert.

Pärnu Õpilaste Filmifestival aitab arendada noortes loovust, esinemisjulgust, eneseväljendust ja suurenda sotsiaalseid oskusi.

“Pärnu Õpilaste filmifestivali eesmärgiks on luua Pärnusse uus, noori kaasahaarav ürituste sari ning arendada filmi tegemist Pärnumaal. Eelmisel aastal toimunud esimene Pärnu Õpilaste Filmifestival on soodustanud koostööd nii noorte endi, kui ka Pärnu haridus- ja noorsootöö asutuste vahel,” lisas Pärnu Noorte Televisiooni juhendaja Tauno Rubin.

Noorte lühifilme hindavad oma ala asjatundjad Mikk Granström, Sander Rebane, Mirel Meisla, Verner Vilgas, Helevi Jurjev, Brianna Alexandra Berens, Hana Kivi ning Ene Täht.

Festivali žürii on välja valinud 10 parimatest parimat filmi, mida saab festivalil näha. Züriil ei jää ka hindamata filmide visuaalne pool ning samuti saavad tunnustatud parimad treilerid, parimad näitlejad ning kõige silmapaistvamad plakatid. Kõige ihaldatumaks eriauhinnaks on pääse Pimedate Ööde filmifestivalile (PÖFF), Eesti suurimale noorte- ja lastefilmide festivalile (JustFilm).

Eelmisel aastal PÖFFi eripreemia saanud lühifilmi “Seotud” autor Roosi Mai Järviste kirjeldab oma Pärnu Õpilaste Filmifestivalil saadud kogemust järgmiselt: “Kirjeldaksin oma osalemist filmifestivalil, kui sooja ja väärt kogemust. Väga vahva oli teiste filme vaadata ja iseenda kaua-tehtud-kaunikest suurelt ekraanilt näha. Soovitan kõigil noortel filmihuvilistel kindlasti osaleda festivalil, mis pakub väärt kogemust ja võimalust saada tagasisidet laiemalt publikult.”

Ürituse lisainformatsiooni saamiseks külasta Pärnu Õpilaste filmifestivali Facebooki üritust SIIN või uuri PNTV tegemistest YouTube kanalil SIIN.

KU päevatoimetaja