VÕRUS TUUAKSE VAATAJATENI MARTIN McDONAGHI DRAAMA „KADUNUD KÄSI”

Näiteproovis Nils Mattias Steinberg ja Meelis Rämmeld. Foto: Markus Truup

13. mail esietendub Võru Kultuurimajas Kannel Martin McDonaghi näidend “Kadunud käsi”, mis on Markus Truubi lavastajadebüüt MTÜ Müüdud Naeru alt.

“Kadunud käsi” on Iiri näitekirjaniku Martin McDonaghi sünge huumoriga vürtsitatud draama mehest Carmichaelist, kes kaotas 27 aastat tagasi vägivaldselt oma vasaku käe. Ta on tänase päevani roppvihane ja tahab oma kadunud kätt tagasi saada. Kes ei tahaks? Kui kaks armunud väikelinnasuli tema ammuse õnnetuse pealt pisut raha teenida otsustavad ja uudishimulik retseptsionist oma nina tema süngetesse asjadesse toppima hakkab, mõjub see Carmichaelile nagu kanistritäis bensiini kulupõlengule.

Lavastaja Markus Truubi jaoks on näidendi “Kadunud Käsi” lavale toomine olnud kaua küpsenud unistus: “McDonaghi loomingu puhul köidab mind tema filigraanne oskus rääkida inimlikkusest läbi süsimusta huumori. Mis see inimlikkus on? Sõja, lõhestunud ühiskonna, tehisintellekti eksponentsiaalse arengu valguses hakkab selle mõiste tähendus üha enam devalveeruma. Kas ainuke võimalus inimlikkusega taas kohtuda on läbi ebainimlikke kogemuste? Või on ka teisi võimalusi? Me püüdlus on proovida teisiti ja selleks loome mõnusa vaheala, kus saab nende küsimuste üle mõtiskleda.”

Loomingulisse meeskonda kuuluvad Meelis Rämmeld (Endla Teater), Nils Mattias Steinberg (Endla Teater), Marion Tammet, Karel Käos, Kirill Havanski, Joel Väli, Henri Otsing ja Markus Truup.

Etendused toimuvad Võru Kultuurimaja Kannel teatrilava black-box´is.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap