UMA MEKK KUTSUB KEVADISELE KOHVIKUTE JA RESTORANIDE NÄDALALE

UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalal. Foto: Tiina Männe

UMA MEKK pakub 7.- 16. aprillini maitseelamusi kaheksas toidukohas Vana-Võromaal ja Setomaal.

Vana-Võromaa ja Setomaa ühine kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda: kevadel ja sügisel. Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele uusi kohaliku toidu elamusi.

Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka kohalikus, võro ja seto keeles. Valikutest leiab nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli ku vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal.

Toidukohad ootavad maitserännakule külastajaid nii Lõuna-Eesti piirkonnast kui ka kaugemalt. Kolmekäigulise söömaaja hinnaks on 29 eurot, see sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi. Teavet toidukohtade ning menüüde kohta leiad visitvoru kodulehelt https://www.visitvoru.ee/, Uma Meki FB lehelt ning Uma Meki kodulehelt

Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal toimus esimest korda aprillis 2016. aastal, siis pakkusid Uma Meki menüüsid viis toidukohta. Osalemaks UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalal on toitlustuskohtadel vaja järgida kõiki Vana-Võromaa toidumärgise UMA MEKK reegleid ja nõudeid, sealhugas peab vähemalt 50% menüü koostisosadest olema Vana-Võromaal toodetud või kasvatatud tooraine.

Viimastel aastatel on UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalal olnud 1200-1500 maitseelamuse otsijat. Aastate jooksul on kohaliku toidu nädalatel osalenud kolmkümmend kohvikut ja restorani.

KU päevatoimetaja