PAIKUSE TULEVASEL KESKVÄLJAKUL HEISATAKSE RIIGILIPP. SÜNDMUSEL OSALEB PEAMINISTER KAJA KALLAS

Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Teisipäeval, 21. veebruaril kell 17 tähistatakse Paikusel Konsumi poe esisel platsil Eesti Vabariigi 105. aastapäeva.

Lisaks peaministrile kõnelevad Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja ja Paikuse osavallakogu esimees Eero Rändla. Lippe ja tuju hoiavad kõrgel Kodutütred, Noorkotkad ja osavalla külade esindajad. Osaleb Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon, dirigeerib Kaido Kivi.

Pidulikule sündmusele on kutsutud ka MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna liputoimkond, teatab osakonna esimees Urmas Saard. Tema sõnul on nende osalemine sümboolses tähenduses märgiline, sest Paikuse vald hakkas esmalt just lipu seltsi ja Sindi gümnaasiumi ühisel kutsel osalema Sindis Eesti Vabariigi aastapäeva tähistatavatel lipurivistustel. Hiljem otsustasid nad hakata iseseisvalt toimetama. „Paikuse põhikool ja vald muretsesid endale väiksemas mõõdus kandelipud ja suundusid eeskujuandvalt iseseisvale rajale,” meenutab Saard.

Meelelahutuslikus kavas esineb Meelelahutusklubi Kuu segarühm.

Konsumi poe ees asuvast rohealast on kavas kujundada alevi keskväljak, kus saaks erinevaid üritusi korraldada. Praegu on sinna püstitatud lipumast, kus heisatakse teisipäeval riigilipp.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

SINDIS ALGAB RIIGI SÜNNIPÄEVA HOMMIK TRADITSIOONILISE LIPURIVISTUSE JA RONGKÄIGUGA