URMAS VIILMA OTEPÄÄ KÜLASTUSE KESKMES OLI EESTI LIPU KESKUS

EELK peapiiskop Urmas Viilma külaskäik Otepää valda. Foto: Otepää Vallavalitsus

8. veebruaril külastas EELK peapiiskop Urmas Viilma vallavalitsuse kutsel Otepää valda. Peamiseks arutelu teemadeks olid koostöö vallavalitsusega ja Eesti Lipu Keskuse väljaarendamine Otepää pastoraadis.

Peapiiskop Urmas Viilma sõnas, et kutse vallavalitsuse poolt tuli meeldiva üllatusena. „Viibin väga palju Eestis erinevatel kogudustel külas ning kui kogudusel külas olen, oleme ka kohalikku omavalitsust koos koguduse esindajatega külastanud. Seda aga, et kohalik omavalitsus ise peapiiskopi külla kutsub, juhtub harva, seda enam oli mul rõõm kutse vastu võtta,“ lisas Urmas Viilma.

„Otepää vallal on hea koostöö kõikide kirikute ja kogudustega. Kuna Otepää pastoraadis õnnistati esimene sinimustvalge trikoloor, siis on ka meie suhted EELK-ga natuke tihedamad, kui muidu ehk kombeks,“ ütles vallavanem Jaanus Barkala. „Nagu vanad sõjamehed armastavad öelda – kaevikutes ateiste ei ole, aga kirikuga tuleb häid suhted hoida mitte ainult halbadel, vaid ka headel aegadel.“

EELK kirikuvalitsus toetab Eesti Lipu Keskuse väljaarendamist Otepää pastoraadis

Vallavalitsuses toimus Eesti Lipu Keskuse arendamise teemadel ka laiem koosolek, kus lisaks peapiiskopile osales Riigikogu liige Eerik-Niiles Kross. EELK kirikuvalitsus toetab Eesti Lipu Keskuse väljaarendamist Otepää pastoraadis. Hiljem külastati Otepää pastoraati, kus on korda tehtud viis ruumi ja ehitatud kaugküttesüsteem. Hetkel on plaanis Eesti lipu 140. aastapäevaks täita ruumid ekspositsiooniga ning hiljem välja ehitada kogu esimene korrus.

KU päevatoimetaja