SEENIORID PEAVAD PÄRNUS KULTUURI- JA LIIKUMISPIDU

Reet Linna 2018. aastal seenioride vabaajamessil Kaubamajakas.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Seeniorid peavad sel pühapäeval, 12. veebruaril, Pärnus Kaubamajakas arvult viiendat suurt vabaajamessi. Taas tüürib messi armastatud Reet Linna ja seekordne kava on liikumisaasta puhul liikumistegevuste põhine.

Varasemad messid toimusid aastatel 2017, 2018, 2019 ja 2020. Paaril aastal on kokkusaamistes olnud piirangute tõttu paus.

Seenioride vabaajamess algab kell 12 Kaubamajaka aatriumis, kus ühiselt lauldakse ja tantsitakse mess avatuks. Tuntud lastelaulu “Kui sul tuju hea…” muusika järgi õpetavad Pärnumaa linetantsijad selgeks lihtsa ja kõigile jõukohase varbatantsu, mis tõi Eestile 2008. aastal pääsu Guinessi rekordite raamatusse, kui Eesti IX Linetantsu festivalil tantsis Kaie Segeri eestvedamisel ühekordses pikimas tantsurivis enam kui 2300 tantsijat.

Peale ühist laulu-tantsu saab õppida näojoogat ning seejärel vallutavad lava Pärnumaa ja Haapsalu seeniorlauljad ja -tantsijad. Laval saab näha nii rahva- ja pärimustantse, võimlemist ja näojoogat, kui ka Argentiina tangot ja võistlustantse.

Liikumisaasta puhul on messil sportimise võimalusi ja Pärnumaa spordisündmusi tutvustamas Pärnumaa Spordiveteranide Koondis, kes pakub võimalust sõudeergomeetril lühidistantsi läbida, saalihoki väravasse palli lüüa ning Albert Andersoni miniloengud koos harjutustega sellest, kuidas püsida terve ja liikuvana.

Messi ajal saab proovida ka portselanimaali ja meisterdada käevõru. Käsitööring Sõrmkübar on väljas käsitöö näitusmüügiga.

Päästeameti VR prille kasutades saab virtuaalreaalsuses läbi mängida hädaolukorraks valmisoleku. Kasulikku teavet tuleb jagama naiskodukaitse, politsei, ohvriabi, mürgistusteabeliin 16662 jt.

Jagatakse tervisenõuandeid alustades jalalabadiagnostikast kuni kasulike innovatiivsete abivahenditeni ja tervist toetavatest loodustoodetest bioenergia massaaži, Zogan näohoolitsuste ja Nishihara võimlemiseni.

Tartu Ülikooli Pärnu kolled1zi väärikate ülikooli nõukoja liikmed 2018. aastal seenioride vabaajamessil Kaubamajakas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli tegemistest (loengud, õpikojad, õppekäigud, suveülikool) pajatavad projektijuht Mari Suurväli ja nõukoja liikmed.

Seenioride vabaajamess aitab leida väärikale eale sobivaid tegevusi ja uusi tuttavaid! Kutsume seeniore selga panema liikumist võimaldavaid vabaajariideid, et osa saada terviseharjutustest, tantsust, käsitöötubadest ning muudest vahvatest tegevustest.

Mess on tasuta ja oodatud on 60+ prouad ja härrad. Kutsume ka peresid ja noori oma eakaid esivanemaid kaasa võtma ja messile tooma.

Vabaajamess koondab Pärnu käidavamasse paika eripalgelised väärikale eale sobivad tegevusvõimalused: kultuuri-, vabaaja- ja sporditegevuste pakkujad ning terviseteenuste ja meelelahutuse pakkujad ning annab hea ülevaate seenioridele mõeldud tegevustest ja teenustest. Siit leiab nii liikumisvõimalusi, muusika-, kunsti- ja käsitööringe, nõuandeid aktiivsuse säilitamiseks ning tervise turgutamiseks. Tutvuda saab taastus- ja heaoluvõimalustega, haridusvõimalustega ning päeva- ja kogukonnakeskuste tegemistega.

Messi eesmärk on vähendada seenioride üksindusse ning nelja seina vahele jäämist ja soodustada tervislikke liikumisharjumusi.

Messi korraldavad Turundustugi, MTÜ Eesti Huvialaagentuur, MTÜ Galerii ja Tegevuskeskus Cental. Messi toetavad Kaubamajakas, Farmi, Kommipomm, Kadarbiku.

Messi programm on leitav siit.

Messi info veebis.

Facebook

KU päevatoimetaja