TALVEPEALINNAS KULGEB RIIGI PIKIM JÄÄRADA

Matkamaraton. Foto: Loodusturism.ee

Loodusturism.ee matkakorraldus valmistas Otepää Pühajärvele Eesti pikima, tervet järve kaldajoont 10 km ulatuses hõlmava lumest tehtud jääraja. Jäärajal tohib suusatada, uisutada ja kelgutada, mootorsõidukitega jäärajal liigelda ei lubata.

Loodusturism.ee hooldab looduse loal ja vajaduspõhiselt eelkõige nädalavahetuse külastuste suunal. Lisaks on jäärajalt varasemate tagasipööretega 2,5 ja 5km pikkused ringid. Ettevõte korraldab giiditud ja juhendatud tõukekelgumatkasid gruppidele ning laenutab matkavahendeid iseseisvalt matkajatele. Jääolud on sobivad ka matkauiskudel sportimiseks. Jääraja lumevalli tõmmatakse ka klassikaline suusajälg matkasuuskadel liikumiseks.

Eesoleval laupäeval, 11.veebruaril toimub juba 7. korda tõukekelkudel sõit matkamaratoni nime all. Poodiumikohti ei selgitata, kõikidele jagatakse osalusmedalid. Kõik on lahkesti oodatud osalema. Ajakavas on selleks korralikult varu jäetud: 10, 5 või 2,5km, kuni 2 tunni jooksul. Seega iga rahvamatkaja võib täiesti vabalt osaleda kõikidel väljakuulutatud kellaaegadel: kell 10.00, 12.00, 14.00 või 16.00. Tõukekelgud ja istmega soome kelgud on korraldaja poolt. Aga loomulikult võib osalema tulla ka isikliku soome kelgu või tõukekelguga.

„Tulge külastage talvepealinna Otepääd ja kasutage suurepärast võimalust talveolusid nautida! Meie tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selle poolest, et liikumisel ei toimu looduse giidimist ega grupi juhtimist,“ sõnas Imre Arro Loodusturism.ee matkakorraldusest. „Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Pühajärv pakub alati palju avastamist ja mitmekülgseid looduselamusi!”

Eraisikutele on jääradade kasutamine tasuta, kommertslike korraldajatega sõlmitakse eraldi kokkulepped jääradade kasutamiseks.

KU päevatoimetaja