ESIMESED EUROOPA ÕHUAKROBAATIKA MEISTRIVÕISTLUSED KADRINAS

Õhuakrobaatika kangaga. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Selleks nädalavahetuseks on Kadrina majutused broneeritud, sest 26.-27. novembril toimub Kadrina Huvikeskuses täiesti esmakordne sündmus – esimesed Euroopa õhuakrobaatika meistrivõistlused.

Kokku on neil päevil oodata 89 sportlast, neist 27 Eestist. “Osalejad on lapsed ja täiskasvanud Ungarist, Kreekast, Ameerikast, Itaaliast, Slovakkiast, Ukrainast, Iisraelist ja Eestist,” räägib treener ja peakorraldaja Anna Rubinshteyn. Mõõtu võetakse nii liueldes rõngaga (inglise keeles aerial hoop – toim) läbi õhu kui ka õhuakrobaatika kangaga (inglise keeles aerial silks – toim).

”Ürituse eestvedaja on POSA, kes tegeleb postitantsu ja õhuakrobaatikaga terves maailmas. Postitantsu võistlusi on neil palju,” selgitab Rubinshteyn. Ta lisab, et see on õhuakrobaatikaga tegelevatele lastele ainulaadne võimalus saada kokku, võistelda ja seejuures vahetada kogemusi. Uurides, kes on võistlustel favoriidid selgitab Rubinshteyn, et seda on vara öelda, aga loodetavasti on nende sportlased kõige osavamad.

Uudistama oodatakse kõiki huvilisi, ka neid kellel natuke kõrguse kartust ja eeldused õhuakrobaatika viljelemiseks puuduvad. Kindlasti on ka Kadrina alevik sel nädalavahetusel täis vilgast elu.

KU päevatoimetaja