JÄRVA KILB ALUSTAB UUT HOOAEGA

Üks küsimuste blokk igas mängus puudutab Järvamaad (pildil).
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ülejärvamaaline mälumängusari Järva Kilb alustab oma järjekordset hooaega 11. oktoobril algusega kell 19 Aravete Kultuurimajas.

Mängud toimuvad oktoobrist maini iga kuu teisel teisipäeval. Iga mäng toimub uues kohas ja mängu valmistab ette võõrustav võistkond. Igas mängus kõlab 40 küsimust, mis esitatakse mängijatele viieste blokkidena. Üks küsimuste blokk igas mängus puudutab Järvamaad ja nende küsimuste punktid liidetakse hooaja lõpul kokku. Seni on hooaja üldvõitu maitsnud vaid võistkond Pub Krahv Dracula Türilt. Eelmisel hooajal jäi teiseks Tre+ ja kolmandana lõpetas Oisu.

Sarjas on oodatud osalema kõik neljaliikmelised mälumänguhuviliste võistkonnad. Eelmisel hooajal osales kõigis mängudes 12 võistkonda. Ühekordseid kaasalööjaid oli rohkem. Tähtis on seltskond ja seltskond on kilval alati väga tore. Enamus mängijatest ei ole professionaalsed mälumängurid, vaid uudishimulikud ja laia silmaringiga inimesed, nagu suurem osa inimesi seda on. Mängu vaheajal toimuvad mängijate vahel alati rõõmsad ja elavad vestlused põnevamate küsimuste ja muu elu üle. Sarja ja iga mängu auhinnalaua katavad toetajad. Mälumängu propageerimiseks maakonnas jõuab raadio Kesk Eesti Tre eetrisse mängujärgselt saade Kilvatund, kus Arlet Palmiste ja Mati Palmet arutavad põnevamate mängus kõlanud küsimuste üle.

Sarja korraldab MTÜ Sääsküla Huviklubi. Oma osalemisest tuleb anda eelnevalt teada aadressil palmistearlet@gmail.com või tulla lihtsalt kohale. Auhind teadmiste näol ootab kõiki. Oodatakse kõiki vanu kilvareid ja ka uusi mälumängu huvilisi kõikjalt üle Järvamaa.

KU päevatoimetaja