KUI KÕNELEKS ASJADEST ÕIGETE NIMEDEGA

Toimetuse repliik

Pildil Jana Paulman. Foto: Karl Gabriel Paulman

Homme ilmub Jana Paulmanilt kümnes arvamusartikkel autori reedeses järjepidevuses, millega ta alustas pea paar kuud tagasi. Tõsi, Külauudistele on Jana kaastööd teinud juba varemgi ja nii võib liialdamata öelda, et ta on saanud meie majas täiesti oma inimeseks, kelle kirjatükid on alati oodatud eelkõige nendes avalduva ausa ning julge, kohati ka ootamatu lähenemisviisi tõttu.

Tänase postituse kaaskirjas ütleb Jana, et seekordses reedeses loos räägib ta sissejuhatavalt samal teemal, millest kõneleb põhjalikumalt järgmise nädala kolmapäeval Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli kuulajatele.

„Mõeldes, milliseid maske me igapäevaselt oma rolle täites kanname ja seda kuidagi endastmõistetavaks peame, siis see meenutab minule Veneetsia portselanmaske, mida karnevalidel kanti,” murrab Jana kõhklematult ja selleks erilist luba küsimata meie iga üksiku indiviidi isiklikku ellu sisse, mis võib meid häirida, aga suuremate elukogemustega inimesi ka heakskiitvalt päid noogutama panna. Botox ja kallid autod ei peida su tegelikku nägu ja hingetühjust; kriisiolukorras paljastub iga inimese tegelik olemus niikuinii; fassaad ei aita kedagi – need on üksikud märksõnad, millest tuleb juttu homses arvamusrubriigis ja viis päeva hiljem väärikatega, kelle ees tunneb Jana sügavat aupaklikust.

Autor usub veendunult, et avatusega võidame rohkem poolehoidjaid ja sõpru, kui maskiballi korraldades.

Külauudised