ARMASTAV MEES NÄEB NAIST ILUSANA IGAS OLEKUS, VANUSES, MEELEOLUS

Toimetuse repliik

Paremal pildil on Jana Paulman, pildistanud Karl Gabriel Paulman. Vasakul pildil tegelikult sellist naist ei eksisteerigi, on pettus.

Homme on jälle reede, kui Külauudised annavad sõnajärje taas üle targale naisele, kes teab, millest ta räägib. Jana Paulmani mõtted koonduvad tema erialastest teadmistest tulenevale arusaamale, et inimeste iseloomud, mõtted ja ka meeleolud on näkku justkui kaardistatud.

Kirjutama suunas käesoleva nädala teisipäeval (14.09) TV3 telesaates „Laser” käsitletud teema. Saatejuht Marii Karell usutles erinevaid noori naisi, kes olid lasknud enda nägu üle duunida, lastes süstida endale botuliintoksiini erinevatesse näo kurrukestesse ja fillerid huultesse. Kahtlematult võinuks Karell kutsuda saatesse ka Jana, et kuulda mõndagi üllatavat. Näiteks seda, et ajalooliselt olid orjad ja talupojad võrreldes ülikutega mõneti oluliselt eelistatumas seisundis, elades olude sunnil tervislikumalt ja elutervemat elu. Samas lajatab Jana tänastele naistele näkku kurva tõdemusega, et „naistest on saanud robotid, kes oma kunstliku välise „noorusega” pidurdavad ka meeste loomulikku arengut täiskasvanumaks, mehisemaks saamisel, sest mees kasvab „suureks” eelkõige erinevas vanuses naise kõrval, mitte igavesti „neiuks” lõigatud kumminaise läheduses.”

Kas reedene arvamine sisaldab võimalikke sugemeid ja paotab katteloori ka Jana loengult “Maskid maha”, mille ta peab 5. oktoobril Pärnu Tervise konverentsikeskuses pea kolmesajale väärikate ülikooli kuulajale, saame teada juba mõne nädala pärast.

Külauudised