SIBULATEEL NÄEME!

Sibulatee puhvetite päev. Foto: Ahto Sooaru

Seitsmes Sibulatee puhvetite päev toob uue sibulapirukameistri ja 31 avatud kohalikku hoovi.

10. septembril toimub seitsmes Sibulatee puhvetite päev. Sibulatee sihtkoha ja võrgustiku eestvedaja Liis Lainemäe teatel avavad tänavu oma uksed rekordilised 31 kohalikku hoovi ja aeda, pakkudes külalistele vaid kõige paremaid maitseelamusi. Neljandat korda valitakse Sibulatee parim sibulapirukameister ja auhinnatiitli saab pilkupüüdvaim sibulamüügikoht Kolkja-Varnja külatänava ääres.

Sibulatee puhvetite päev. Foto: Ahto Sooaru

Puhvetite menüüdes on palju sibula- ja kalatoite; toitudesse jõuavad seened, aedviljad ning ulukilihagi. Ehk kõige erilisemad ja külastajaid ahhetama panevamad toidud on sibulajäätis ja sibula-šokolaadikook. Paljud road on valmistatud juba vaaremade retseptide järgi ning muidugi suures osas kohalikust toorainest.

Sibulatee puhvetite päeval on kõhutäie kõrval väga oluline osa ka kultuurielamustel ja sellel, et lastel ikka midagi teha oleks. Pea igas puhvetis on viljekava või lisategevused ja külalisi ootab suisa lisategevuste kellaajaline päevakava.

Sibulatee puhvetite päev. Foto: Ahto Sooaru

Sibulatee puhvetid on laiali jaotunud terve Sibulatee piirkonna ulatuses. Neid leidub nii vanausuliste külades Peipsi ääres kui ka näiteks Kokanurgal, Lümatis, Tähemaal ja Koosal. Kaugeimate puhvetite vahemaa on 40 kilomeetrit, seega on soe soovitus külalistele enne tulekut oma marsruut läbi mõelda.

KU päevatoimetaja