ÜLESKUTSE UKRAINA PÕGENIKE TOETAMISEKS PÄÄSMEGA DAKHABRAKHA KONTSERDILE

Alexela kontserdimaja Tallinnas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Pärimusmuusika Keskus algatas Ukraina sõjapõgenikele kontserdipiletite ostmiseks üleskutse, mis võimaldaks neil võõras riigis omadega kohtuda.

„Kohtumine omadega on vahel sama oluline kui peavari,” lausub Kristjan Priks, Eesti Pärimusmuusika Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht. Facebookis levitatavas üleskutses teatatakse, et 27. augustil külastab Eestit maailmaturneel asuv Ukraina maailmamuusika tipp DakhaBrakha. Et pakkuda Alexela kontserdimajas toimuvast kontserdist osa saamist ka neile Ukraina sõjapõgenikele, kel selleks endal võimalused puuduvad, teeb Eesti Pärimusmuusika Keskus koostöös Kultuuripartnerluse SA-ga üleskutse põgenikele kontserdipiletite ostmiseks.

Kontserdi keskmine piletihind on 40€, toetuspileti saab soetada aga 30€ eest. Toetuspiletite arv ei ole piiratud – võib osta kasvõi kümnele või koguni sajale. Eesmärgiks on seatud toetajate abil vähemalt sajale põgenikule tasuta sissepääsu võimaldamine.

Ukraina põgenikele pileti ostmiseks tee ülekanne SA Kultuuripartnerluse kontole EE822200221073282948 ja märgi selgituseks “Ukraina”. Sihtasutus on EMTA tulumaksu-soodustusega ühingute nimekirjas.

Toetusi oodatakse neljapäeva, 18. augusti keskööni. Piletid toimetatakse Ukraina põgenikele MTÜ Eesti Pagulasabi vahendusel. Kõiki toetajaid tänatakse sotsiaalmeedia kanalite kaudu.

KU päevatoimetaja