HEAKS TAVAKS KUJUNENUD PUKA ÖÖLAULUPIDU TOIMUB TAAS

Puka öölaulupidu 2021. Foto: Valju Aloel

19. augustil algusega kell 20.00 toimub Puka Kultuurimaja pargis traditsiooniline Puka Öölaulupidu ja seda juba 15ndat korda.

Laulmine on alati olnud osa eestlaste pärimusviljest. „Juba 15 aastat on meie kogukond hoidnud au sees koorilaulu, ühislaulmist ja muusikat,” ütleb Puka Kultuurimaja kultuurikorraldaja Katrin Uffert. Öölaulupeo korraldajate põhiliseks eesmärgiks on väärtustada ja hoida oma rahvakultuuri, võimaldada kogukondliku viljetegevust, luua head tingimused viljeinimestele tegutsemiseks ja laiendada viljes osalejate ringi. Eriti oluliseks peetakse seda sellisel keerulisel ajal, millises me hetkel elame.

Tänavu tehti lauljatele ja kõigile lauluarmastajatele üleskutse osaleda juubelilaulupeo kava koostamisel. Kõigil võimaldati esitada oma lemmiklugu, mida sooviti lõikuskuisel Puka Öölaulupeol kuulda ja kaasa laulda!

Kooride eeslauljaks kutsuti rahvalemmik Gerli Padar. Koore ja soliste saadab live-bänd Horoskoop. Kaasalaulmiseks saab soetada endale juubeli lauliku.

„Suur rõõm on kohata endisi elanikke just öölaulupeol, sest siis leitakse võimalus naasta kodupaika, et külastada oma sugulasi, kohtuda sõpradega ning osaleda Puka Öölaulupeol,” räägib Uffert ja märgib, et aastatega huvi öölaulupeo vastu aina kasvab. „Seda saab öelda mitte ainult koorilauljate arvu, vaid ka pealtvaatajate kohta.”

Juubeliaastal ei lõpe pidu viimase lauluga ja jätkub simmaniga kohe peale kontserdi lõppu Puka Kultuurimaja pargis ümber lõkkeplatsi, kus pidulised saavad lustida keskööni. Simmani tõmbab käima Starter bänd.

Korraldaja on Puka Kultuurimaja, toetavad Otepää Kultuurikeskused ja Otepää vallavalitsus. Sündmuse patrooniks on Puka Öölaulupeo algataja Helgi Pung. Peole pääseb raha maksmata igas vanuses külastaja, kes hindab laulutraditsioone põlvkondade vahelise tähtsa ühendusena.

KU päevatoimetaja