OMAVALITSUSTE SUVEMÄNGUDEL PÜSTITAS KARMEN BRUUS EESTI REKORDI KÕRGUSHÜPPES

Lõppeva nädala laupäeval ja pühapäeval Käärikul ja Otepääl toimunud 47. Eesti omavalitsuste suvemängudel oli suurtest valdades edukam Rae vald, väikestest (kuni 8000 elanikuga) valdadest Kiili ning linnade arvestuses viis esikoha koju Rakvere.

Märgiline on, et Rakveres toimuvad 2023. aastal ka 16. Eestimaa suvemängud.

Suurte valdade arvestuses järgnesid Rae vallale Tartu ja Jõgeva vald, väikestest valdadest tuli teiseks Vinni ja kolmandaks Põhja-Sakala. Linnadest saavutas teise koha Viljandi ning kolmanda koha Haapsalu. 47. Eesti omavalitsuste suvemängudel püstitas 17-aastane Karmen Bruus U18 Eesti rekordi kõrgushüppes.

Tulemused

Kavas olnud 15 spordialal tulid võitjateks:

kergejõustik – Rae vald

meeste võrkpall – Rae vald

naiste võrkpall – Võru vald

meeste 3×3 korvpall – Rae vald

naiste 3×3 korvpall – Elva vald

orienteerumine – Rae vald

jalgrattakross – Rae vald

kettagolf – Kambja vald

mälumäng – Jõgeva vald

petank – Alutaguse vald

köievedu – Järva vald

trikitõukeratta võistlus – Viljandi linn

tennis – Rae vald

juhtide võistlus – meestest Mihkel Juhkami, Toomas Tammik ja Taavi Umala, naistest Maarja Brause, Helen Elias (selgitati linnade ja valdade arvestuses)

spordijuhtide võistlus – Jaak Tammik, Raivo Nõmm, naistest Laura Viiroja ja Kristi Tammist.

Omavalitsuste suvemängudel lõid kaasa mitmed Eesti parimad sportlased. 3×3 korvpallis võis väljakul mängimas näha Eesti naiste koondise mängijaid: Laina Mesila-Kaarmann, Helena-Stina Svilberg ja Mirjam Nikolai ning mitmeid teisi Eesti endised ja praegused tippmängijad. Nii orienteerumises kui jalgrattakrossis olid stardis Eesti koondislased ja meistrivõistlustel tiitlitega pärjatud sportlased. Jalgrattakrossis võidutses Josten Vaiden (Põhja-Sakala vald).

Mängudel osales kokku üle 1700 võistleja 55 Eesti omavalitsusest.

47. Eesti omavalitsuste suvemängud korraldas Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Otepää vallavalitsuse ja Valgamaa Spordiliiduga. Mängude õnnestumisele aitasid kaasa Kääriku Spordikeskus, Tehvandi Spordikeskus, Otepää Kultuurimaja, Pühajärve põhikool, Otepää gümnaasium, võistlejaid toitlustas OÜ Täheke.

KU päevatoimetaja