POSTITEE PUUPÄEVAD

Puuskluptuuri valmimine. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Läbi metsade ja ilusate looduspaikade lookleval ajaloolisel postiteel toimub 8.-11. juunil puuskulptorite kokkutulek „Postitee puupäevad”.

Ihamaru külas Viia-Jaani labürinditalu platsil loovad kümmekond meest-naist mootorsaagidega puukujusid. Kolmapäeva keskpäeval hakkab saabuma meistreid üle Eestimaa, kes valivad välja omale meelepärase paku ning aitavad sellest kunsti välja tuua.

„Saagijaid on siitsamast Põlvamaalt, aga ka Tallinnast, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt ja Hiiumaalt,” selgitab Aivar Täpsi, MTÜ Postitee eeskõneleja. „Kolme päeva saagimise ja puuvoolimise tulemusena valmib iga kujuri käe all vähemalt üks kuju. Mõnel andekamal on väge ja kätt selle ajaga valmis luua suisa mitu taiest.”

Postitee Puupäevade korraldaja ning saagija Erkki Lepiku loodud puukuju, mis loositakse välja Postitee Puupäevade jagamismängu auhinnana. Foto: MTÜ Postitee

Laupäeval Ihamarus toimuval Kõivualutse laadal toimub keskpäeva paiku suur puukujude oksjon. Hommikul müügikohale paigutatud taiesed leiavad võistupakkumise käigus omale uue kodu.

Puupäevad on koht, kus huvilistel võimalik lähemalt vaadata puukujude sündi, küsida õpetussõnu ning saada meistrite kontakte. Puuskulptorid jagavad omavahel uusi töövõtteid ja teadmisi ning kogu ettevõtmine hoiab au sees üht vana kunstivormi.

Sündmust korraldab MTÜ Postiee, mis ühendab vana Tartu-Võru maantee koostöövõrgustikku. Sündmusega saab kursis olla jälgides Facebooki ja kodulehte.

KU päevatoimetaja