PÄRNU KUULUTAS SILLA EHITAMISEKS VÄLJA UUE RIIGIHANKE

Pärnu uue silla asukoha tähis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus kuulutas Raba-Lai tänavate silla, Rääma ja Laiale tänavale rajatavate ringristmike ning silda ja ringristmikke ühendavate tänavalõikude ehitamiseks välja uue riigihanke.

Seekordne riigihange on koos projekteerimisega ja võistleva dialoogi vormis. Ehitaja saab koos arhitektide ja projekteerijatega välja pakkuda nii ideelahenduse kui hinna, mille eest ta on valmis silla koos tänavalõikude ja ringristmikega projekteerima ja ehitama.

Kõige optimistlikum silla ja tänavalõikude valmimise tähtaeg on 2025. aasta lõpp

Esmalt peavad võimalikud pakkujad 4. juuliks teada andma, et nad soovivad hankes osaleda. Seejärel taotlejad kvalifitseeritakse. Septembris algavad pakkujatega läbirääkimised, mille esimeses voorus tutvustavad pakkujad eskiise ja sillalahendusi. Järgneb teine voor, kus linnavalitsus ja pakkujad täpsustavad silla rajamisega seonduvat. Teise vooru lõpus allkirjastavad taotleja ja hankija tehnilise lahenduse, mis on piisava täpsusastmega pakkumuse esitamiseks.

„Peamisteks hindamiskriteeriumiteks on pakkumuse kogumaksumus ja hankelepingu täitmise lõpptähtaeg. Kõige optimistlikum silla ja tänavalõikude valmimise tähtaeg on 2025. aasta lõpp,“ ütles abilinnapea Meelis Kukk.

KU päevatoimetaja