MIKA KERÄNEN JA KIRJANIKU „MINU KARJALA” RAHVA RAAMATUS

Mika Keräneni raamat “Minu Karjala” ja kirjanik kohtub lugejatega Pärnu Kaubamajaka Apollos 2011. a novembris. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Kirjastuselt Petrone Print on äsja ilmunud eestistunud soomlase, täpsemalt karjalase Mika Keräneni raamat “Minu Karjala”, mille esitlus toimub nii Facebooki vahendusel kui ka Viru Keskuse Rahva Raamatus reedel, 6. mail algusega kell 15.00.

Keräneni küsitleb pikalt ja põhjalikult Soomes elanud Anu Saagim. Kirjanikuga kohtumisel võib kuulda kuhu Karjalas matkata, millest karjalastega vestelda, milline on karjalaste murre ja kus asub maailma kõige hirmsamate skulptuuride park?

noorest poisist, kes kolis pealinnast maale

„Minu Karjala” jutustab lapsest, kes kõndis rõõmsalt mustikametsas ja imetles mesimurakat. See raamat pajatab ühest suguvõsast, kelle metsatalust pool jäi Venemaale. Raamat kõneleb noorest poisist, kes kolis pealinnast maale ja hakkas kõnelema mie, sie, hiä, myö, työ, hyö. Samuti räägib raamat julgusest olla teistmoodi, julgusest olla külahull. Juttu tuleb spordiklubist, mille nimi on Kiteen Kisa-Toverit. See raamat räägib ürgmetsadest ja Kalevala laulumaadest. Tegemist on looga kirjaniku Karjalast.

Urmas Saard