LAUPÄEVASEL SIBULATEE PUHVETIPÄEVAL ASUB AUKOHALE PEIPSI KALA

Kuivatatud Peipsi järve kala. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Laupäeval, 30. aprillil toimub Sibulatee kalapuhvetite päev. Kui sügisene puhvetitepäev Sibulateel keskendub aiasaadustele ja loomulikult kohalikule sibulale, siis nüüd peab iga avatava puhveti menüüs vähemalt üks pearoog olema Peipsi kalast.

Kell 11 avavad uksed 15 kohalikku hoovi ja aeda. Peamiselt on tegemist just kohalike elanike hoovidega, kaasa löövad veidi teistsuguse menüü ja tegevustega ka mõni igapäevaselt avatud toidukoht. Kalaroad on valmistatud nii kohast, ahvenast, rääbisest, latikast, tindist kui särjest. Pakutakse erinevaid kalasuppe, kalakotlette, kalapraadi, kalasalateid kui saab ka suitsukala. Menüüdes on muidugi ka muid toite.

Sündmuse korraldaja ja Sibulatee võrgustiku eestvedaja Liis Lainemäe rõõmustab, et pea igas puhvetis on tegevused lastele. “Päeva ettevalmistamisel seadsime lastele mõeldud tegevused eraldi eesmärgiks. Ja nii leidub puhveteid, kes on külla kutsunud loomad, on joonistamisnurkasid ja õuemängusid,” lisab Lainemäe.

Samal päeval toimub üleriigiline Avatud Kalasadamate Päev. Sibulateel on avatud Kolkja ja Varnja sadam, pakutakse suitsukala, toimuvad väikesed laadad ja tegevused tervele perele.

Sibulatee kalapuhvetite päeva kogu info, sealhulgas orienteerumiseks vajalik kaart, on leitavad siin.

Sibulatee kalapuhvetite päev toimub 30. aprillil kell 11-16 terves Sibulatee piirkonnas. Puhvetid asuvad Vanaussaia, Kasepää, Kolkja, Nina, Alatskivi, Haapsipea, Torila ja Kokora külades ja Kallaste linnas.

KU päevatoimetaja