SEMINAR TUTVUSTAB TALLINNA PLAANE RATTATARISTU ARENDAMISEL

Illustreeriv foto. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tallinna linnavolikogu korraldab neljapäeval, 31. märtsil Tallinna rattataristu arendamist puudutava ekspertseminari “Paneme rattad valmis!”, kus linnavalitsus ning tunnustatud liikuvuseksperdid arutlevad rattateede olukorra ja lähiaja arenguplaanide üle.

Volikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul käib rattateede arendamise küsimuses hetkel väga aktiivne töö, et teha lähiaastatel kvalitatiivne hüpe rattataristu kvaliteedis. “Juba selleks aastaks oleme eelarves ette näinud märkimisväärsed summad rattataristule. Esiteks vaadatakse kriitilise pilguga üle eelmisel aastal tehtu ning tehakse vigade parandus. Samal ajal oleme lõpusirgel järgmiste aastate prioriteetsete investeeringuprojektide otsustamisega, mis puudutab nii uute, muust liiklusest eraldatud rattateede kui ka näiteks rattamajade ehitamist,” rääkis Ossinovski. “Enne lõplike otsuste tegemist soovime kindlasti arutada oma ideid nii ratturite kogukonna kui ka ekspertidega.”

Seminar on jagatud kahte teemaplokki. Esmalt võetakse fookusesse pealinna rattateede põhivõrk ja selle arendamisega seotud küsimused. Ettekannetega esinevad abilinnapea Madle Lippus ja liikuvusekspert Marek Rannala. Seminari teises poole teemaks on Tallinna kiired lahendused rattateede ohutuse suurendamiseks ja rattataristu arendamine. Ettekande peavad abilinnapea Vladimir Svet ja arhitekt-linnaplaneerija Tõnis Savi. Seminari moderaator on Tallinna linnavolikogu keskkonna- ja kliimakomisjoni esimees Maris Hellrand.

Valdkonnaga tegelevatele huvilistele avatud ekspertseminar “Paneme rattad valmis!” toimub Von Stackelberg Hotel Tallinna konverentsikeskuse Tõllakuuris.

KU päevatoimetaja