JAKOB HURDA AUHINNALE OODATAKSE KANDIDAATE

Jakob Hurda monument Tartu Vanemuise pargis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Püüdes jäädvustada meie ärkamisaja sümboli, rahvaluule- ja keeleteadlase Jakob Hurda (1839-1907) mälestust ning ergutada rahvuskultuurialast tegevust vabariigis ja Põlva maakonnas, annab Jakob Hurda nimeline Põlva Rahvahariduse Selts 23. juulil. aastal Põlvas 31. korda välja Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad.

Vastavalt statuudile antakse igal aastal välja kaks preemiat: vabariiklik ja Põlvamaal oma tegevusega silmapaistnud isikule.

Rahvuskultuuri auhinnad määratakse eriliste teenete või kestva viljaka tegevuse eest Eesti rahvuskultuuri viljelemisel, arendamisel ja jäädvustamisel ning järjepidevuse kindlustamisel.

Auhinna suurus laureaadile on 1000 eurot.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised või füüsilised isikud. Selleks tuleb 24. aprilliks (postitempli kuupäev) saata Jakob Hurda nimelisele Põlva Rahvahariduse Seltsile (aadressil Kesk 16, 63308 Põlva või e-postiga polva.rhs@mail.ee) vabas vormis esildis, milles peab olema kandidaadi rahvuskultuurialase tegevuse kokkuvõte, auhinna esitamise põhjendus, nimetatud viimase viie aasta jooksul saadud suuremad preemiad ja auhinnad ning täpsed andmed kandidaadi kohta.

Info tel 5190 4396 (Niina Siirmann) või polva.rhs@mail.ee

Jakob Hurda Selts