SISETURVALISUST TAGAVATE VABATAHTLIKE TUNNUSTAMINE

Sindi vabatahtlikud päästjad Eesti Vabariigi 104. aastapäeva hommikul linna raekoja esisel platsil toimuvale paraadile kogunemas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna on rohkem kui kunagi varem meie lähiajaloos vabatahtlike ühenduste ja vabatahtlike liikumiste roll ühiskonnas väga hinnatud. Eesti inimeste vaba tahe ja soov oma aega ning ressursse vabatahtlikku töösse panustada on Ukraina kriisi taustal tõusnud eriti kõrgele.

Taas oodatakse ettepanekuid siseturvalisuse vabatahtlike rühmade ja nende toetajate tunnustamiseks. Kandidaate saab esitada 25. märtsini 2022.

Abipolitseinikud, vabatahtlikud päästjad, Häirekeskuse vabatahtlikud,merepäästjad ja naabrivalve piirkonnaga liitunud elanikud on oma kogukonna turvalisuse eestkõnelejad. Nende roll turvalise ühiskonna tagamisel on asendamatu. Nad on inimesed, kes aitavad Eestis turvalisust luua ja hoida. Samuti on vabatahtlike töös ülioluline kogukonna kaasamine ja toetajate panus. Et vabatahtlike ind ja tegutsemistahe püsiksid on oluline, et nende tegevust toetatakse ja et ka vabatahtlike toetajaid märgatakse. Just sellepärast tunnustatakse üheteistkümnendat aastat järjest vabatahtlike rühmi ning tänatakse inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes siseturvalisuse vabatahtlikke toetades, panustavad Eesti riigi turvalisusse.

Tänavu lisanduvad tunnustatavatesse kategooriatesse vabatahtlike uuendaja ja tugisamba nominatsioonid. Aasta vabatahtlike tugisamba aunimetus antakse Siseministeeriumi valitsemisala asutuse töötajale, kes oma tulemusliku tegevusega on toetanud vabatahtlike päästjate, vabatahtlike merepäästjate, abipolitseinike, Häirekeskuse vabatahtlike või naabrivalve tegevust. Aasta uuendaja tunnustus antakse Siseministeeriumi valitsemisalas ellu viidud märkimisväärse uuenduse eest (nt uudne teabevahetus, e-õppevorm, uus töövahend vms), mis on aidanud kaasata siseturvalisuse vabatahtlikke.

Kandidaate saab esitada siseministeeriumi kodulehe veebivormi kaudu. Samal leheküljel võib tutvuda eelmiste aastate tunnustatud vabatahtlike rühmadega.

Siseministeerium ootab ettepanekuid seitsmes kategoorias:

· aasta vabatahtlik päästekomando või reservpäästerühm

· aasta vabatahtlik merepäästeühing

· aasta abipolitseinike rühm

· aasta naabrivalve piirkonda

· aasta siseturvalisuse vabatahtlike toetaja

· aasta vabatahtlike tugisammas

· aasta uuendaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap