PÄRNU MUUSIKUD KUTSUVAD UKRAINAT TOETAVALE HEATEGEVUSLIKULE KONTSERDILE

Toetusavaldus Ukrainale Pärnu Iseseisvuse väljakul 26. veebruaril.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu muusikute ja Eesti Punase Risti Pärnumaa Seltsi ühist toetusavaldust Pärnu Iseseisvuse väljakul veavad kodanikualgatuse korras Ants Välimäe, Carolina Kukk, Janek Kivi, Andres Tölp.

Tori valla kultuurikeskuse direktor Ants Välimäe peab oluliseks praegu ja kohe midagi teha, et kangelaslikult võitlevale Ukraina rahvale toetust pakkuda. „Samal ajal, kui sealsed sõjamehed kaitsevad oma maa vabadust, on meie relvadeks abivalmidus.”

Ukrainas tuntakse puudus toidust, meditsiini- ja hügieenitarvetest. Katkendlik on elanike varustamine vee, elektri ja küttega. Hävinud kodude tõttu on inimesed jäänud peavarjuta. Heategevuskontserdil kogutakse Ukrainale raha esmaabivahendite ja sidumismaterjalide ostuks, mis jõuab abivajajateni Ukraina Punase Risti vahendusel.

Kohalikud viljetegelased seisavad ühises arusaamas ukrainlastega nende võitluses vene sõjardite vastu.

5. märtsil kella kahest algaval rahvakogunemisel esitab Ukraina hümni Pärnu Puhkpillimängijate Selts Saxon. Tasuta kontserdil esinevad Mick Pedaja, The Boondocks, Sibyl Vane, Olavi Kõrre, Haldi, Andris Avamere. Ukrainakeelseid laule laulab Pärnu Ukraina selts Vitšisna.

Kõnelevad Riigikogu Eesti-Ukraina parlamendirühma liige Annely Akkermann, Riigikogu liige Andres Metsoja, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu abilinnapea Irina Talviste ja teised.

Päeva juhib Kristo Kaljuvee. Kaitseliit pakub kohalviibijatele sõdurisuppi. Kohale tulles palutakse võtta ühes Eesti ja Ukraina lipud.

Urmas Saard

Samal teemal:

PÄRNAKATE TOETUS UKRAINALE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap