Piltuudis: SINDI LASTEAED TÄHISTAS SUUREJOONELISELT EESTI VABARIIGI 104. AASTAPÄEVA

Sindi lasteaed tähistab Eesti Vabariigi 104. aasstapäeva.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

22. veebruari ennelõunal toimus traditsiooniks kujunev Sindi lasteaia miniparaad, mis pühendatud Eesti Vabariigi sünnipäevale.

Ajalugu mäletav ja traditsioonide kestvust austav Eesti vanim järjepidevalt tegutsev lasteaed asetas Tori valla lipu kõrvale ka ajaloolise Sindi lipu. Kõige auväärsemal kohal asetses muidugi Eesti lipp ja väärikas lippude rivis asetses ka Sindi laseteaia lipp. Mudilaste käed lehvitasid sinimustvalgeid lipukesi, mida oli tublisti üle saja.

Lasteaiaperet tervitas Tori vallavanem Lauri Luur ja lasteaia direktor Kairi Rinaldo. Muusikaõpetaja Ülle Ots varjus tagasihoidlikult esinevate laste seljataha ja hoolitses selle eest, et iga noodijupp õiges helistikus kenasti ja eksimatult kõlaks.

Kuni meil on selliseid lapsi, kuni meid on õnnistatud selliste õpetajate ja kasvatajatega jääb Eesti riik ja rahvas kestma

Lipurivis seisid kõrvuti mudilastega kaitseliitlased ja vabatahtlikud päästjad. Rongkäiku turvasid kohalikud politseinikud.

„Vaatasin Sindi linna lasteaialaste iseseisvuspäeva rongkäiku – paarsada särasilmset mudilast, lipud pihkudes, uhked ja rõõmsad oma kalli Eesti üle. Kuni meil on selliseid lapsi, kuni meid on õnnistatud selliste õpetajate ja kasvatajatega jääb Eesti riik ja rahvas kestma,” lausus Tori valla kultuurikeskuse direktor Ants Välimäe teisipäeval pärast seda, kui oli näinud Sindi lasteaia korraldatud riigi sünnipäeva miniparaadi.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

“PARAADIDE PEALINNAKS” TÕUSEV SINDI

SINDI LASTEAED TEEB PÄRIS OMA PARAADI

Share via
Copy link
Powered by Social Snap