24. VEEBRUAR ON EESTIS LIPUPÄEV

Mari Suurväli, MTÜ Eesti Lipu Seltsi liige, paneb inimestele südamele heisata Eesti Vabariigi aastapäeval sinimustvalge lipp. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Vabariigi aastapäeva puhul heisatakse 24. veebruaril Eesti lipp riigi- elu-, äri- ja büroohoonetel. Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell kaheksa hommikul ning langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell kümme õhtul.

24. veebruaril tähistame Eesti Vabariigi 104. aastapäeva, mis on üks meie riigi ja rahva kõige väärikamaid ja rõõmsamaid pühi, mil kaunis sinimustvalge kõikides harda kokkukuuluvustunde tekitab.

Eesti lipu selts kutsub taas inimesi 24. veebruari päikesetõusul suuremal hulgal, üksikult või lähema pere ringis kogunema, et heisata pidulikus uhkustundes sinimustvalgeasumi lipuväljakul, oma eramu või korterelamu juures või asetama laualipu kodusele peolauale.

Pärnus sai Eesti Vabariik 104-aastaseks juba täna – päev varem ülejäänud Eestist. 23. veebruaril 1918 loeti Pärnu Endla teatri rõdult esimest korda avalikult ja pidulikult ette iseseisvusmanifest, mis koostati Eesti Maapäeva vanematenõukogu poolt ja trükiti Pärnus Aleksander Jürvetsoni trükikojas.

Ettelugejaks oli Maapäeva pärnakast saadik Hugo Kuusner.

KU päevatoimetaja