LAHKUS VABATAHTLIK PÄÄSTJA, KAITSELIITLANE, NÄITLEJA, POLIITIK MADIS MILLING

Madis Milling 2008. a kevadel Audrus toimunud konverentsil „Noored ja kaitsetahe”.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Möödunud ööl suri poliitik ja näitleja Madis Milling (51), kes osales Tõdva vabatahtliku päästjana Saku lähedal tulekahju kustutamisel, kus teda tabas ootamatu terviserike ja mehe elu ei õnnestunud päästa,” teatab ERR.

“Madis Milling jõudis 3. veebruari öösel esimesena Saku vallas toimunud tulekahju sündmuskohale ja alustas päästetegevusi. Päästetööde käigus kukkus ta kokku. Teda elustas kohapeal viibinud kiirabi, kuid see ei andnud tulemusi,” teatas päästeamet.

“Mis konkreetselt juhtus, ma ei oska öelda, kuna ma ei ole arst. Eks lahkamine näitab, mis juhtus,” ütles Tõdva komando juhatuse liige Deivil Niinepuu neljapäeval ERR-ile. “Selle saab kindlasti teada, aga hiljem,” lisas ta.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles, et Madis Milling näitas eeskujuga, kuidas panna käed külge, et teha oma elukeskkond turvalisemaks paigaks.

Kogu võrgustiku päästehoonetele heisatakse leinalipud ja päästesõidukitele kinnitatakse leinalindid.

Elust

Madis Milling sündis 24. novembril 1970 Tallinnas.

Ta õppis Tallinna Õismäe gümnaasiumis, lõpetas 1989. Tallinna Ülikoolis õppis näitejuhtimist, mille lõpetas 1993.

Milling esines paljudes raadio ja televisiooni meelelahutussaadetes, tegi teatri- ja filmirolle.

Ta töötas aastatel 1993-2015 saatejuhina Raadio Topis, Raadio Sky Plusis, Raadio 3-s, Raadio Kukus, Vikerraadios ja Ring FM-is. Milling oli Vana Baskini Teatri näitleja 2007–2015.

Reformierakonna liige oli ta aastast 2003.

Ta oli riigikogu XIII ja XIV koosseisu liige. Samuti Saue linnavolikogu 2004–2015 ja Saue vallavolikogu liige 2017. aastast.

Milling oli aktiivne kaitseliitlane juba 1990. aastast ning teda autasustati mitmete Kaitseliidu teenetemärkidega.

Ta oli ka rockansambli Mustad Kolonelid liige, Eesti Reservohvitseride Kogu liige, Erna Seltsi juhatuse liige, MTÜ Saku Priitahtlikud Pritsimehed liige, MTÜ Tõdva Vabatahtlik Pääste liige. Milling kuulus ka Eesti Üliõpilaste Seltsi.

KU päevatoimetaja