EESTI LOODUSE FOTOVÕISTLUSE VÕITJAD TEADA

Võistluse loomafotode kategooria võidutöö, autor Aivo Oblikas. Foto: Eesti Loodus

Täna selgusid Eesti Looduse 22. fotovõistluse võitjad. Üldvõidu ehk loomafotode kategooria peaauhinna pälvis fotograaf Aivo Oblikas, kes on pildile saanud rõõmust püherdava karu.

Noorte kategoorias sai loomafotode peaauhinna Jan Fred Joab, kelle fotol on ootamatus kohas märgatud hõbehaigur.

Võistlusel anti välja ka peaauhindu taimede, seente jm fotode eest ning palju eripreemiaid. Sel aastal osales võistlusel üle 1600 foto 352 autoriga, neist 39 noorte arvestuses. Kõiki auhinnatud pilte saab vaadata veebilehel. Suurem galerii žürii poolt valitud töödega avaneb samal lehel 3. jaanuaril.

Fotovõistluse avalikku lõpuüritust seekord ei toimu, kõigi auhinnasaajatega võetakse ühendust. Pilte hindasid vikipedist Ivo Kruusamägi, Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kukk, mükoloog ja kunstnik Bellis Kullman, botaanik ja fotograaf Ott Luuk, loodusfotograaf Urmas Tartes ning MTÜ Loodusajakiri tegevjuht Riho Kinks. Eriauhindade saajad otsustasid auhindade väljapanijad.

Fotovõistlust toetavad Salibar, Eesti loodusmuuseum, keskkonnaministeerium, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tallinna loomaaed, Eesti jahimeeste selts ja ajakiri Eesti Jahimees, Eesti orhideekaitse klubi, Samblasõbrad, Wikimedia Eesti, RMK, Tuulingu puhkemaja ja looduskalender.ee.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap