ETTEPANEKUID KODANIKUPÄEVA AUMÄRGILE JA AASTA KODANIKU AUNIMETUSELE

Kodanikupäeva aumärgid. Foto: Siseministeerium

Kuni 8. novembrini saab esitada kandidaate kodanikupäeva aumärgile ja aasta kodaniku aunimetusele. Siseministeeriumi kodulehel oleva vormi kaudu saavad kandidaate esitada nii asutused, kui ka eraisikud.

Kodanikupäeva aumärkidega tunnustatakse neid, kelle teod ühendavad kogukondi, loovad turvatunnet või aitavad lahendada olulist probleemi. „Need inimesed on aidanud lahendada probleeme, mida nad enda ümber märkavad ja tuua välja ühiskonna valukohad. Täname neid tähelepanelikke ja hakkajaid inimesi kodanikupäeval, sest just nemad muudavad elu oma kogukonnas ja seeläbi kogu Eestis veel paremaks,“ ütles siseminister Kristian Jaani.

Alates 1998. aastast tunnustab Siseministeerium kodanikupäeva aumärgiga tegusaid ja hoolivaid inimesi, kes panustavad ühiskonda. Aumärk võidakse anda kodanikukohuse silmapaistvalt hea täitmise eest kodanikuhariduse edendamise, vastutustundliku ühiskonnaellu panustamise või kodanikuteadvuse suurendamise eest ühiskonnas. Aumärk antakse kuni 15 Eesti kodanikule igal aastal seoses Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäevaga 26. novembril.

Sel aastal annab Siseministeerium lisaks kodanikupäeva aumärgile välja ka aasta kodaniku aumärgi. Varasematel aastatel andis Aasta Kodaniku aumärki välja Kultuuriministeeriumi.

Kodanikupäeva aumärgi kandidaate ja aasta kodaniku kandidaate saavad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid veebivormi kaudu. Esitamise tähtaeg on 8. november kell 15.00. Ettepaneku tegemisel tuleb kirjeldada kandidaadi panust kohalikul või ühiskondlikul tasandil. Kõik ettepanekud vaatab läbi Siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja kodanikuühenduste esindajad.

Kodanikupäeva aumärgi ja aasta kodaniku tiitli pälvinud inimesed kuulutatakse välja 26. novembril.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap