UUTE LÕÕTSAPILLILUGUDE VÕISTLUS TULEB JÄLLE

Omavalmistatud August Teppo tüüpi lõõtsaga Jõõpre koolimaja töökojas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

MTÜ August Teppo Lõõtsatalu Lõõtsatalu kuulutab 1. oktoobril rahvusvahelisel muusikapäeval välja II uute lõõtspillilugude konkursi “Ummamuudu lugu”.

Nagu esimesel korral, nii ka tänavu oodatakse konkursile omaloomingulisi traditsioonilises stiilis lõõtsalugusid ning nende esitamise tähtaeg on 29. oktoober.

Konkurss toimub kahes osas. Eelvooruks saab lugusid üles laadida Lõõtsatalu veebikeskonda www.lootsatalu.ee, samuti saata CD-plaadil või mälupulgal aadressil Võru vald, Loosu pk 1. Iga osaleja saab osaleda kuni kolme looga.

Konkursile laekunud lood avaldatakse hääletamiseks August Teppo Lõõtsatalu kodulehel 1. novembril ning nende hulgast selgub eelvoorus žürii ja rahvahääletuse tulemusena 15 lugu mis jõuavad 27. novembril Võru Kandles toimuvale lõppkontserdile.

Konkursi auhinnafond on 1200 eurot.

Konkursiga soovivad korraldajad anda võimaluse lõõtspillilugude autoritele oma loomingu tutvustamiseks, samas soovitakse tõmmata tähelepanu uuele lõõtspilli repertuaarile ning lõpptulemusena selgitada välja parimad uued lõõtspillilood.

Konkursi läbiviimist toetavad Võru vald, Eesti Kultuurkapital, Rahvakultuuri Keskus ning MTÜ Võru Folkloorifestival.

KU päevatoimetaja