BOLT LAIENES ELEKTRILISTE TÕUKERATASTEGA VÕRRU

Bolti tõukerattad Võrus. Foto: Võru linnavalitsus

Tänasest alustas Bolt Võru linnas elektriliste tõukerataste laenutamise teenusega. Kokku tuleb Võru linnaruumi kümme laenutus- ja parkimiskohta.

Võru linn on tänasest kümnes linn Eestis, kus sellist äpipõhist teenust pakutakse.

Rataste kasutusala hõlmab suurt osa Võru linna territooriumist.

Tõukerattaga sõites peab järgima ohutusreegleid ning arvestama liiklusolude ja ilmastikutingimustega. “Tuletame kõigile meelde, et tõukerattaga tohib korraga sõita üks inimene ja võimalusel peab kandma kiivrit. Vastutustundlikult liigeldes saame kaitsta nii iseennast kui teisi õnnetuste ja ohtlike olukordade eest,” ütles Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev.

Tõukeratastega saab liikuda maksimaalselt 25 km/h, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Sõidu lõppedes tuleb ratas parkida turvalisse kohta, kus see ei takista liiklust ega häiri teisi. Võimalusel tuleks jätta tõukeratas selleks ettenähtud parkimiskohta. Muul juhul jätta sõiduvahend kaaslinlasi arvestavalt kõnnitee äärde nii, et jalakäijatele jääks ruumi vähemalt 1,5 meetrit. Piirkonnad, kuhu tõukeratast jätta võib, on Bolti rakenduses oleval kaardil tähistatud. Tõukeratast saab rentida alates 16. eluaastast.

Võru linnavalitsus kutsub kõiki linlasi ja linna külalisi üles järgima Bolti teenuse kasutustingimusi ning olema ühises liikumisruumis tähelepanelik liikumisvahendist sõltumata. „Linnavalitsuse poolt võtame seda neljakuulist perioodi novembri lõpuni omamoodi katseajana, mille jooksul peaks kõigile osapooltele selgeks saama selle projekti head ja vead. Omalt poolt panen kõigile elektritõukerataste kasutajatele südamele, et nad igal juhul kannaksid kiivrit, sest õnnetus ei hüüa tulles,” kommenteeris abilinnapea Sixten Sild.

Tõukerataste laenutamiseks tuleb avada Bolti rakendus ning vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevale tõukeratta ikoonile. Seejärel näeb klient enda lähedal asuvate tõukerataste asukohta. Tõukeratta saab lahti lukustada sellel oleva QR koodi abil. Tõukerataste lahtilukustamine maksab 50 senti ning sõiduminut 15 senti.

Vaata lisaks – 10 lihtsat ohutusreeglit, mida tõukerattaga sõitmisel meeles pidada: https://blog.bolt.eu/et/10-lihtsat-ohutusreeglit-mida-toukerattaga-soitmisel-meeles-pidada/

KU päevatoimetaja